Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Μήνυμα Πούτιν σε ΔΟΕ, ότι είπαμε θα γίνει…

Στο Σότσι βρέθηκε αυτές τις μέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν, για πολιτικές επαφές, όμως βρήκε χρόνο για να δειπνίσει με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ που επιθεώρησαν την πρόοδο των εργασιών και την προετοιμασία των χειμερινών Ολυμπιακών το 2014.
Όχι, ο Πούτιν δεν είχε διάθεση… αβροφροσύνης να τους κάνει το… τραπέζι.
Ούτε θα ήθελε να τους συναντήσει υπό άλλες συνθήκες.

Όμως η οικονομική κρίση θέτει σε κίνδυνο ή καλύτερα υπό αμφισβήτηση τις κατασκευές από πλευράς ΔΟΕ που πιστεύει ότι κοστίζουν πολλά, ενώ δεν υπάρχει και η αποδοχή των κατοίκων, πολλοί εξ αυτών θα χάσουν τις ιδιοκτησίες τους. Ο Πούτιν λοιπόν που φιλοξένησε στο Σότσι τον πρόεδρο της Αμπχαζία, Σεργκέι Μπαγκάπς, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι θα γίνουν όλα όπως τα υποσχέθηκε και ότι ο προϋπολογισμός των 13 δις δολ. θα εκτελεστεί κανονικά.
«Είπαμε ακόμα μία φορά ότι όποιες και αν είναι οι δυσκολίες οι αναγκαίες πηγές χρηματοδότησης θα υπάρξουν και στην ώρα τους. Και αυτό θα συμβεί» δήλωσε στον Ζαν-Κλοντ Κιλί (αριστερά) πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, ο Πούτιν (φωτό AP) θέλοντας να βάλει τέλος μία και καλή σε όλες τις ανησυχίες.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει οραματιστεί στη Μαύρη Θάλασσα, ένα θέρετρο όχι μόνο για χειμερινό, αλλά και για θερινό τουρισμό, το Σότσι, και όπως προσωπικά ο ίδιος ήταν παρόν τη μέρα της επιλογής, έτσι προσωπικά λύνει όλα τα θέματα με την… γνωστή αποφασιστικότητα που τον διακρίνει.
Μετά από το… ξεκαθάρισμα ο Ζαν-Κλοντ Κιλί γάλλος ολυμπιονίκης στο σκι και μέλος της ΔΟΕ ήταν πιο… διαλλακτικός στις δηλώσεις του. Από εκεί που έλεγε ότι «δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου» μετά τη συνάντηση δήλωνε: «δεν πρέπει να υποτιμάμε το μέγεθος και πολυπλοκότητα όσων έχουν κάνει οι Ρώσοι φίλοι μας».