Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Άνω – κάτω η Βρετανία με τις χορηγίες των αθλητών

Μετά τα δανεικά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να καλύψουν μέρος των υποχρεώσεων για το Ολυμπιακό Χωριό και το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να προσθέσει χρήματα στο ταμείο της.
Σκέφτηκαν λοιπόν και θα προτείνουν στους 1.400 αθλητές που χρηματοδοτούνται από το κράτος για την προετοιμασία τους να τους βάλουν να υπογράψουν ένα συμβόλαιο εκμετάλλευσης της εικόνας τους που θα φέρει περίπου 50 εκατ. λίρες από την εταιρία της Λοταρίας, αντίστοιχη του ΟΠΑΠ για τα Ελληνικά δεδομένα.
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα.
Πολλοί από τους αθλητές έχουν ήδη συμβόλαια με χορηγούς και υπάρχει περίπτωση κάποιες από της εταιρίες που τους σπονσονάρουν να έχουν αντίθετη άποψη.
Ήδη 80 αθλητές είναι αντίθετοι με την ιδέα και αυτό θα υποστηρίξουν στη συνάντηση που θα έχουν με την Ολυμπιακή Επιτροπή της Βρετανίας, αλλά τη Κυβέρνηση, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει.
Τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει είναι το πρόβλημα, όμως στις προφάσεις μπαίνει και το διάστημα που θα πρέπει να είναι στη διάθεση της Ολυμπιακής Επιτροπής για την προώθηση δράσεων που έχει οριστεί στις τρεις ημέρες για κάθε χρόνο. Υποστηρίζουν ότι είναι… πολλές και ότι θα χάσουν… προπονήσεις.Οι “τοπ” αθλητές κοιτούν περισσότερο την… τσέπη τους και λιγότερο μία προσπάθεια που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον αθλητισμό και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Βλέπετε οι κορυφαίοι αθλητές κάθε χώρας έχουν και χορηγούς και χρηματοδότηση, οι υπόλοιποι αν δεν ενταχθούν σε ένα τέτοιο σύστημα δεν θα μπορέσουν να κάνουν και πολλά…
Οι Βρετανοί πάντως θέλουν να δώσουν σε όλους να καταλάβουν ότι οι Ολυμπιακοί χρειάζονται θυσίες.