Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Τόκιο 2016: Έλα να… μετρηθούμε, ντάρλινγκ!!!

Μετράνε, ξανά και ξανά για να δουν που έκαναν… λάθος. Λάθος, γκάφα ή ψέμα όπως και να το δει κανείς οι Γιαπωνέζοι δίνουν… εξετάσεις. Στα προβλήματα των επισκέψεων των μελών της ΔΟΕ στις υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014 το greek-olympics.blogspot.com είχε γράψει ότι η δημοσκόπηση «καίει» το Τόκιο.
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 15 μονάδες διαφορά βρήκε η ΔΟΕ στην δική της έρευνα (56%) σε σχέση με αυτή της επιτροπής διεκδίκησης.
Φυσικά μία πόλη που οι πολίτες δεν θέλουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι βασικό κριτήριο στην επιλογή. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να κάνουν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης.
Πριν όμως από αυτό έπρεπε να… μετρηθούν πάλι.
Για να ξέρουν που είναι και πόσο θα πρέπει να δουλέψουν. Παρουσίασαν λοιπόν μία καινούργια έρευνα, με κάλπη σε δείγμα 3.000 ατόμων, που μιλά για 23 εκατ. πολίτες του Τόκιο ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα ενώ σε εθνικό επίπεδο υπέρ είναι περίπου 100 εκατ. Γιαπωνέζοι. Σε ποσοστά δηλαδή, το 69.7% του Τόκιο είναι υπέρ, ενώ εθνικά το ποσοστό είναι στο 72,6%.
Σε μία άλλη έρευνα, τηλεφωνική αυτή με 1.000 άτομα, τα ποσοστά είναι ακόμα μεγαλύτερα με 73,5% εντός Τόκιο και 80.9% στη χώρα,
Πάντως τα νέα νούμερα είναι πολύ κοντά στα στοιχεία που είχαν δώσει πριν από περίπου ένα μήνα και… εκτέθηκαν. Τότε έδιναν 70,2% σε εθνικό επίπεδο και 68,6% στην πόλη, αριθμοί που ήταν… ψεύτικοι.
Και επειδή η ΔΟΕ δεν είναι… τρελή, αλλά κάπου βρήκε αυτό το 56% μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν σχετικά με τις εταιρίες που συνεργάζονται.
Γιατί η ΔΟΕ θα κάνει και άλλες έρευνες στο Τόκιο, και στις άλλες πόλεις μέχρι την ημέρα της απόφασης στις 2 Οκτωβρίου, οπότε το δις εξ αμαρτείν…