Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Κατηγορούν τη Μαδρίτη για... Ολυμπιακή κατασκοπία

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Το greek-olympics.blogspot.com φέρνει μία υπόθεση κατασκοπίας στο προσκήνιο.
Η Βραζιλία εξετάζει το ενδεχόμενο να καταγγείλει την Ισπανία για κατασκοπία σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Ρίο ντε Τζανέιριο στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στην επιτροπή δεοντολογίας της ΔΟΕ.
Αν κάτι τέτοιο γίνει και αποδεχτεί η ΔΟΕ – πράγμα δύσκολο – τότε η Μαδρίτη που επίσης διεκδικεί τους Αγώνες το 2016 και περιμένει αύριο την επίσκεψη της ΔΟΕ για αξιολόγηση θα αποκλειστεί και στην τελική ψηφοφορία θα είναι αντί για τέσσερις πόλεις τρεις.
Η Μαδρίτη από την άλλη πλευρά παραδέχθηκε ότι ο Σιμόν Ουέλς εργάζεται ως σύμβουλος σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που συνεργάζεται μαζί τους, όμως δεν τον είχαν στείλει αυτοί και δεν έχουν καμία σχέση με υπόθεση… κατασκοπίας.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εργάζεται στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (EFE) ως ανταποκριτής στο γραφείο της Μαδρίτης, όμως όταν οι Βραζιλιάνοι του ζήτησαν να τους επιδείξει την επαγγελματική τους κάρτα, αυτός δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει.
Αμέσως πήραν τη διαπίστευση που του είχαν δώσει για να καλύψει την επίσκεψη των μελών της ΔΟΕ που αξιολογούσαν το Ρίο και δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου της Ναουάλ Ελ Μουταουακέλ (φωτό).
Βραζιλία και Ισπανία, δύο χώρες του λατινοαμερικάνικου λόμπι δίνουν σκληρή μάχη στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο, αφού οι ψήφοι της μίας πόλης θα πάνε στην άλλη σε περίπτωση αποχώρησης από την ψηφοφορία. Η διαδικασία είναι απλά. Η πόλη με τις λιγότερες ψήφους στις 2 Οκτωβρίου στη Κοπεγχάγη αποχωρεί και στην επόμενη ψηφοφορία μετέχουν τρεις πόλεις με την τελευταία να αποκλείεται από την επόμενη φάση την τελική όπου τα 115 μέλη της ΔΟΕ θα κληθούν να διαλέξουν μία από τις δύο που απέμειναν.
Αν η Μαδρίτη αποχωρήσει πρώτη τότε το Ρίο έχει πολλές ελπίδες να φτάσει μέχρι το τέλος.
Τώρα σχετικά με την υπόθεση κατασκοπίας, καταλαβαίνετε ότι η ΔΟΕ πολύ δύσκολα θα αποφασίσει να αποκλείσει τους Ισπανούς που έχουν μεγάλη δύναμη και διασυνδέσεις.
Το πιθανότερο σενάριο είναι μία δημόσια επίπληξη και καθαρίσαμε…