Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Βόμβα» σε Ρίο και ΔΟΕ από το σήριαλ «Law and Order»

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στη Βραζιλία ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Νόμος και τάξη» (Law and Order) όπως αποκαλύπτει το greek-olympics.blogspot.com που εμπλέκει στο Ρίο σε μία ιστορία δωροδοκίας μέλους της ΔΟΕ από το Βέλγιο που στη συνέχεια δολοφονείται.
Το σενάριο τα έχει… όλα και το επεισόδιο με τίτλο «Η δόξα που ήταν» παίχτηκε στο NBC στις 14 Ιουνίου και πριν από μερικές ημέρες στη Βραζιλία, μπορεί να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για τους Αμερικανούς και το Σικάγο που επίσης διεκδικούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περιγράφει την προσπάθεια του Ρίου να αγοράσει μία ψήφο μέλους της ΔΟΕ από το Βέλγιο και όταν δέχεται βρίσκεται νεκρός στη Νέα Υόρκη.
Το γεγονός της εξαγοράς εκτός από το Ρίο ντε Τζανέιρο που θίγεται αφού βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν από την απόφαση, ενόχλησε και τη ΔΟΕ. Δέκα χρόνια πριν το Ολυμπιακό Κίνημα συγκλονίστηκε από την υπόθεση του Σολτ Λέικ, όταν δηλαδή οι Αμερικανοί δωροδόκησαν για να κερδίσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2002.
Μάλιστα τότε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ αποφάσισε να διαγράψει μέλη της ΔΟΕ και να αλλάξει ολόκληρη τη διαδικασία επιλογή των πόλεων.
Ο Δήμαρχος του Ρίο Εντουάρντο Παές μίλησε για «γελοίο και θλιβερό γεγονός», ενώ πολλά παράπονα δέχθηκε και το τηλεοπτικό δίκτυο AXN της Βραζιλίας που έχει τα δικαιώματα που πρόβαλε τη σειρά.
Το… καλύτερο στην όλη ιστορία είναι ότι το μέλος της ΔΟΕ από το Βέλγιο είναι ο… πρόεδρός της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ!!!
Το Βέλγιο δεν έχει άλλο «αθάνατο».
Τέλος στο επίμαχο επεισόδιο παίζει ο Τζεφ Γκόλνμπλουμ (αριστερά) υποδύεται τον ντεντέκτιβ Ζακς που αναλαμβάνει να λύσει το… μυστήριο.