Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Φουλάρουν οι Κινέζοι και πάλι για Ολυμπιακούς το 2018

Τελικά οι Κινέζοι θα μπουν στη μάχη για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018, επιβεβαιώνοντας το greek-olympics.blogspot.com που το είχε αποκαλύψει πριν από περίπου 20 μέρες.
Ο υπουργός των σπορ της Κίνας Λιου Πενγκ μιλώντας στο «Reuters» είπε ότι θα στηρίξει οικονομικά οποιαδήποτε πόλη που με «ενθουσιασμό» θέλει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια πόλη θα είναι υποψήφια για την Κίνα, απόφαση που θα πρέπει αν πάρει η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.
Το Χάρμπιν διοργάνωσε φέτος την Πανεπιστημιάδα για τα χειμερινά αθλήματα, ενώ η πόλη Τσάνγκτσουν στην επαρχία Γιλίν φιλοξένησε το 2007 τους χειμερινούς Ασιατικούς Αγώνες.
Και οι δύο πόλεις έχουν σχετική εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις με την πόλη Χάρμπιν να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το χρίσμα από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Κίνας αφού διαθέτει καλύτερες εγκαταστάσεις οι οποίες αναβαθμίστηκαν για την Πανεπιστημιάδα, ενώ εκεί υπάρχει η μοναδική εγκεκριμένη πίστα για καταβάσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Η ΔΟΕ έχει βάλει καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσουν οι πόλεις υποψηφιότητα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018 τη 15η Οκτωβρίου. Προφανώς οι Κινέζοι θα πρέπει να ανακοινώσουν την πόλη μέχρι τότε.