Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ρογκ έδωσε προεδρική θέση στον Φρέντρικς

Και το όνομα του προέδρου, Φράνκ Φρέντρικς. Ο πρώην 200άρης πρωταθλητής των σπριντ από τη Ναμίμπια, μέλος της ΔΟΕ σήμερα είναι ο επικεφαλής (πρόεδρος) της Επιτροπής Αξιολόγησης των πόλεων που είναι υποψήφιες για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας.
Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε και τρεις πόλεις θα διεκδικήσουν τους Αγώνες. Πρόκειται για το Πόζναν της Πολωνίας, τη Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό και τη Νανγινγκ της Κίνας.
Η επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των πόλεων μέσα στους επόμενους δύο μήνες στη συνέχεια να υποβάλλει την έκθεσή της στην Εκτελεστικής Επιτροπή, ενώ η απόφαση θα παρθεί στη σύνοδο της ΔΟΕ στο Βανκούβερ, δύο ημέρες πριν από έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών το Φεβρουάριο του 2010.
Όσο για τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας που κέρδισε η Σιγκαπούρη (2010), Σεργκέι Μπούμπκα είναι απλό μέλος στην επιτροπή κάτι που μπορεί να θεωρηθεί και… υποβιβασμός.
Στην επιτροπή μετέχουν:
Τίμοθι Τσουν Τινγκ Φοκ, μέλος της ΔΟΕ, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής του Χονγκ Κονγκ.
Πάτρικ Μπάουμαν, μέλος της ΔΟΕ, γενικός γραμματέας της Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA).
Κλαούντια Μπόκελ, μέλος της ΔΟΕ, μέλος της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ.
Νέβεν Ιβάν Ίλιτς Αλβάρεζ, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Χιλής.
Γκουίντο ντε Μποντ, γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου.
Άντριου Ράιαν, διευθυντής της Ένωσης Αθλημάτων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (ASOIF).
Ζιμπέρ Φελί, διευθυντής Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ.
Κριστόφ Ντουμπί, διευθυντής Αθλημάτων της ΔΟΕ.
Εσάρ Γκάμπριελ, επικεφαλής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νεότητας.
Βλέπετε προέδρους Ολυμπιακών Επιτροπών άλλων χωρών και γραμματείς, όμως ούτε και εδώ υπάρχει Ελληνική παρουσία.
Η ΔΟΕ αγνόησε τον Σπύρο Καπράλο που είναι πρόεδρος στην ΕΟΕ, έχει περάσει ως εντεταλμένος σύμβουλος από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών της Αθήνας και έχει όλα τα προσόντα έστω και για αυτή την επιτροπή αξιολόγησης των «μικρών».
Μπορεί να είναι…νωρίς ακόμα, ούτε ένα χρόνο δεν έχει στη θέση του ο κ. Καπράλος. Μακάρι να τον χρησιμοποιήσει στο μέλλον.