Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Τα… είδε όλα ο Μεντβέντεφ με τη Ντεμετρίεβα

Στο Κρεμλίνο σε ειδική τελετή ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.
Και μπορεί να μεσολάβησε πάνω από ένας χρόνος μέχρι να γίνει η εκδήλωση στη Μόσχα, όμως όλες και όλοι έδωσαν το παρόν. Την παράσταση όμως «έκλεψαν» δύο μεγάλα αστέρια του αθλητισμού η Έλενα Ισιμπάγιεβα στο επί κοντώ (πίσω δεξιά στη 2η φωτό) και την Έλενα Ντιμιτρίεβα από το τένις.
Ο Ρώσος πρόεδρος πραγματικά εντυπωσιάστηκε από «χρυσή» Ολυμπιονίκη στο απλό γυναικών Έλενα Ντεμετρίεβα με την οποία είχε ιδιαίτερη συνομιλία για αρκετή ώρα, ενώ ο φωτογραφικός φακός «έπιασε» τον Μεντβέντεφ ακόμα και με τα μάτια… γουρλωμένα (1η φωτό από το AP).
Η εκδήλωση έγινε προχθές στη Μόσχα και εκτός από το μετάλλιο που διακρίνεται στο στήθος των αθλητών και των αθλητριών περιλάμβανε και σημαντικά δώρα.
Η Ρωσία διοργανώνει το 2014 τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και δίνει μεγάλη σημασία στην εμφάνιση των αθλητών της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση έχοντας μάλιστα θεσπίσει και πολύ υψηλά οικονομικά κίνητρα.
Αντιθέτως η Ελλάδα το «έκοψε» γιατί έχει κατά τον Γιάννη Ιωαννίδη που πήρε αυτή την απόφαση πολλούς Ολυμπιονίκες και δεν μας… ενδιαφέρει αν χάσουμε και μερικούς.