Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Μπαράκ Ομπάμα δίνει το παρόν στη ΔΟΕ

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα πάει στην Κοπεγχάγη να στηρίξει την υποψηφιότητα του Σικάγο επιβεβαιώνοντας το greek-olympics.blogspot.com όπως φαίνεται και από την ανάρτηση.
Ενάμιση μήνα πριν το είχαμε γράψει, ότι τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι παρόν στην απόφαση της ΔΟΕ για την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα θα είναι στην Κοπεγχάγη την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, ενώ η ψηφοφορία είναι την επόμενη μέρα στις 2 Οκτωβρίου.
Η δουλειά που έχει αναλάβει είναι να μιλήσει με τα περισσότερα – αν όχι όλα – μέλη της ΔΟΕ και να τα πείσει ότι η πόλη του, το Σικάγο έχει την καλύτερη πρόταση, τη διάθεση να διοργανώσει Ολυμπιακούς και να «καλωσορίσει ολόκληρο τον κόσμο» όπως είναι το σύνθημα της υποψηφιότητας.
Αυτό είναι το τελευταίο… χαρτί που ρίχνει στο τραπέζι η Αμερικανική πλευρά που δίνει μεγάλη μάχη με αντίπαλο το Ρίο ντε Τζανέιρο. Η ανακοίνωση της παρουσίας της Μισέλ Ομπάμα δεν άλλαξε την εικόνα που είχε το επιτελείο του Σικάγο σχετικά με τις ψήφους που συγκεντρώνει.
Έτσι μετά και τις συμβουλές του Τόνι Μπλερ του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού που κέρδισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Λονδίνο (2012), άλλαξε άποψη ο Μπαράκ Ομπάμα και πείστηκε ότι η φυσική του παρουσία είναι απαραίτητη και μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα.
Στην Κοπεγχάγη θα είναι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Βασιλιάς της Ισπανίας και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, χώρες που διεκδικούν τους Ολυμπιακούς με το Ρίο ντε Τζανέιρο, τη Μαδρίτη και το Τόκιο αντίστοιχα.

Και για να δείτε τα στοιχεία διαβάστε τις αναρτήσεις:

16 Αυγούστου
Στην Κοπεγχάγη ο Ομπάμα για να στηρίξει «Σικάγο 2016»
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/08/2016.html

21 Σεπτεμβρίου
Προετοιμάζουν πιθανή άφιξη Ομπάμα στην Κοπεγχάγη
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/09/blog-post_21.html