Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΟΕ κουβαλά τα λάθη του παρελθόντος...

Την ώρα που σχεδόν ολόκληρη ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει το debate των πολιτικών αρχηγών, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έσπευσε να βραβεύσει τους αθλητής που κέρδισαν μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και αυτούς που διακρίθηκαν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας.
Βεβαίως και πολύ καλά έκανε να τιμήσει τους αθλητές, όμως...
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι γιατί τώρα σε μία προεκλογική περίοδο γίνεται κάτι τέτοιο και ειδικά χθες το βράδυ που οι περισσότεροι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την τηλεμαχία;
Θα άλλαζε κάτι αν αυτό γινόταν σε έναν ή δύο μήνες, σαν γιορτή στο τέλος της χρονιάς για τις διακρίσεις που είχε ο Ελληνικός αθλητισμός το 2009;
Θα πείτε, τότε κυβέρνηση θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, οι τελευταίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μάλιστα με διαφορά μεγάλη.
Δυστυχώς η ΕΟΕ αποδεικνύει ότι κάνει πολιτική. Και μάλιστα με άκομψο τρόπο, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.
Τα λέμε όλα αυτά γιατί εδώ και χρόνια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι εκτός ρόλου και έχει πρόεδρο με κομματικά κριτήρια. Αυτό έγινε το 1993 όταν επί κυβερνήσεως ΝΔ ανέλαβε ο Νίνος Τζήκας και τώρα ο Σπύρος Καπράλος. Και μπορεί μεν και οι δύο να έχουν αθλητικό προφίλ, όμως η σύνθεση του προεδρείου και των επιτροπών είναι «μονομπλόκ» από πλευράς κυβέρνησης.
Με λάθος κριτήρια αποφάσιζαν στο παρελθόν με τα ίδια λάθος κριτήρια αποφασίζουν και τώρα.
Γιατί μη μου πείτε ότι μόνο στη ΝΔ έχει ικανά αθλητικά στελέχη και στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένας;
«Στήθηκαν» λοιπόν για τις φωτογραφίες όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο με τον Βασίλη Πολύμερο μεσογειονίκη της κωπηλασίας να κάνει… αγγαρία, ανάμεσα στους Μανώλη Κατσιαδάκη (γραμματέας ΕΟΕ αριστερά) και Σπύρο Καπράλο.
Στους Μεσογειακούς η Ελλάδα κέρδισε 65 μετάλλια και στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας τέσσερα.