Τον θεωρούν αγώνα δρόμου, όμως ένας δρομέας θα πρέπει να είναι πολύ τολμηρός για να αποφασίσει να τρέξει από το Γκστάντ μέχρι τον ανελκυστήρα «Glacier 3000». Το greek-olympics παρουσιάζει ένα αγώνα διαφορετικό.
Δεν είναι μόνο η απόσταση των 26 χιλιομέτρων που απαιτεί προετοιμασία. Είναι κυρίως το γεγονός ότι τρέχουν στο παγετώνα ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής ενώ η υψομετρική διαφορά ανάμεσα στην εκκίνηση και τον τερματισμό, τρομάζει…
Οι δρομείς ξεκινούν στα 1.050 μέτρα από το κέντρο του Γκστάντ και φτάνουν μέχρι την κορυφή του βουνού που είναι στα 3.000 μέτρα ή αν προτιμάτε ακρίβεια στα 2.950μ.
Οι Ελβετοί πάντως τον αγώνα τον έχουν ονομάσει «Glacier 3000», έγινε για πρώτη φορά πέρσι, ενώ η δεύτερη διοργάνωση ήταν το Σάββατο.
Όλα μοιάζουν φυσιολογικά στα πρώτα περίπου 15 χιλιόμετρα που η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 350 μέτρα. Όμως στη συνέχεια έρχεται η… κόλαση. Τα τελευταία 10 χιλιόμετρα, οι δρομείς κάνουν… αναρρίχηση, αφού θα πρέπει να ανέβουν υψόμετρο 1.500 μέτρων.
Νικητής για δεύτερη φορά ο Βρετανός Μάρτιν Κοξ που τερμάτισε σε 2ώρες 27.05,5 στους άνδρες και στις γυναίκες η Ελβετίδα Κλαούντια Λαντόλ με 2ώρες 46.57,4.
Τώρα αν νομίζεται ότι ο αγώνες στερείται συμμετοχής σας λέμε ότι πήραν μέρος 280 άνδρες και 77 γυναίκες Ακόμα υπήρχαν και 36 ομάδες των δύο ατόμων που… μοιράστηκαν την κούρσα όχι με βάση την απόσταση, αλλά με σύμφωνα με τη… δυσκολία. Ο πρώτος δρομέας έτρεξε περισσότερα χιλιόμετρα και ο δεύτερος… σκαρφάλωσε ψηλότερα.
Τώρα όσοι από εσάς θέλετε περισσότερες πληροφορίες δεν έχετε παρά να «κλικάρετε» και να μάθετε περισσότερα, γιατί όχι αν είστε αρκετά τολμηροί να τρέξετε κιόλας.
Η πρώτη φωτό είναι από τον αγώνα σε σημείο του παγετώνα που υπάρχει στις Άλπεις, η δεύτερη, δεξιά φωτό είναι από το φυλλάδιο της διοργάνωσης, ενώ στη αριστερή θα δείτε την υψομετρική διαφορά.