Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Εκτός από πρόεδρος αποχωρεί και από μέλος της ΔΟΕ ο Ρογκ

Δεν είχε ποτέ βλέψεις να πιάσει μία καρέκλα και να μείνει εκεί για πάντα. Είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα τις προθέσεις του. Ο Ζακ Ρογκ δεν αποχωρεί μόνο από πρόεδρος της ΔΟΕ το 2013, αλλά και από ενεργό μέλος της ΔΟΕ.
Την αποκάλυψη έκανε ο Μάρκ Άνταμς, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ ο οποίος δηλώνει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στο Ολυμπιακό Κίνημα από τη θέση του «επίτιμου προέδρου».
Σύμφωνα με το καταστατικό του 2000, ο πρόεδρος της ΔΟΕ εκλέγεται για θητεία οχτώ ετών και έχει δικαίωμα να ζητήσει την επέκτασή της για μόλις 4 χρόνια. Η θητεία του Ζακ Ρογκ ολοκληρώνεται φέτος και στη Σύνοδο της ΔΟΕ στην Κοπεγχάγη θα είναι ο μοναδικός για τη θέση του προέδρου επεκτείνοντας έτσι τη θητεία του μέχρι και το 2013.
Μετά θα αποχωρήσει αν και έχει δικαίωμα να παραμείνει ως μέλος μέχρι το 80ό έτος της ηλικίας του, δηλαδή μέχρι 2022. Και αυτό γιατί όσοι έγιναν μέλη της ΔΟΕ πριν από το 2000 αποχωρούν στο 80ο έτος, ενώ οι επόμενοι στο 70ό.
Ο 67χρονος Βέλγος που μέσα σε μόλις δέκα χρόνια από την είσοδό του στη ΔΟΕ (1991) κατάφερε να πάρει και τη θέση του προέδρου το 2001, αντικαθιστώντας τον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ που έμεινε 21 χρόνια στην προεδρεία της ΔΟΕ ετοιμάζει τον αντικαταστάτη του.
Δεν θα σας πούμε ποιος θα είναι.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα, αν και υπάρχει κάποιος πολύ στενός συνεργάτης του Ζακ Ρογκ και μέλος της ΔΟΕ που είναι 57 ετών σήμερα και χειρίζεται πολύ λεπτά θέματα στη Λοζάνη.
Πάντως η κίνηση του Ζακ Ρογκ είναι αναμενόμενη. Δεν μπορείς από... δήμαρχος να γίνεσαι… κλητήρας όπως λέει ο λαός μας. Αν και πολλοί συμπατριώτες μας δεν την καταλαβαίνουν την λαϊκή ρήση, πιάνουν μία καρέκλα και προσπαθούν να καθίσουν επ’ άπειρο…