Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Φοβήθηκαν τρομοκρατικό χτύπημα και αποχώρησαν

Η απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάντμιντον οδήγησε την ομάδα της Αγγλίας να αναχωρήσει από την Ινδία και να επιστρέψει στο «Νησί».
Αν και γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα με δηλώσεις ατόμων που εμπλέκονται στη διοργάνωση και να μην επιφέρουν τον πανικό, η κατάσταση στην Ινδία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή σε ότι αφορά την ασφάλεια.
Θα θυμάστε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βομβάη το Νοέμβρη με του 188 νεκρούς, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στη γειτονική χώρα, το Πακιστάν όπου ένοπλοι πυροβόλησαν την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα.
Μπορεί την ασφάλεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάντμιντον να έχουν αναλάβει περίπου 1.000 αστυνομικοί, όμως το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμφώνησε με την αποχώρηση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που είχε φτάσει στην πόλη Χινταραμπάντ για τους αγώνες που αρχίζουν σήμερα και αυτό λέει πολλά.
Προφανώς δεν υπάρχει μόνο «υποψία» όπως είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής Πραμπαχάρ Ρέντι που θέλησε να θέλησε να μειώσει τον πανικό, αλλά «απειλή». Η αποχώρηση μίας ομάδας από ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν είναι εύκολη απόφαση και δεν την παίρνει κανείς στο… πόδι.
Για πρώτη φορά στα χρονικά ομάδα αποχωρεί από Παγκόσμιο πρωτάθλημα για λόγους ασφαλείας. Η περιοχή της Ινδίας, του Πακιστάν και γενικότερα της Νότιας Ασίας δεν θεωρείται από τις ασφαλείς. Αποχώρηση είχαμε και στο «India Open» το τουρνουά το μπάντμιντον το Μάρτιο και πάλι από δύο Άγγλους παίχτες.
Και όλα αυτά ενώ η Ινδία ετοιμάζεται να διοργανώσει το 2010 τους Αγώνες Κοινοπολιτείας.