Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Εθνική… ξεφτίλα, μας αφαίρεσαν το Παγκόσμιο δύο μήνες πριν

Δεν είναι λίγες οι φορές που Διεθνείς Ομοσπονδίες έχουν απειλήσει την χώρα μας ότι θα πάρουν πίσω μία μεγάλη διοργάνωση, όμως μέχρι τώρα δεν τον είχαν πράξει.
Και λέμε μέχρι τώρα επειδή συνέβη πριν από μερικές ημέρες στο Τζούντο.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Τζούντο που μας είχε αναθέσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων για αθλητές έως 20 ετών και που θα γινόταν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 22-25 Οκτωβρίου αποφάσισε να πάρει τη διοργάνωση και να τη στείλει στο Παρίσι έστω και αν είμαστε δύο μήνες πριν από αυτή.
Μιλάμε δηλαδή για εθνική… ξεφτίλα.
Το είχαμε ζήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου ξένα ΜΜΕ υποστήριζαν ότι η ΔΟΕ θα μας πάρει τους αγώνες. Όμως όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γνωρίζουν ότι η πολιτεία στην προσπάθειά της να ελέγξει αυτές τις διοργανώσεις και να διορίσει «φίλους και γνωστούς» καθυστερεί, παρατυπεί με βάση τους διεθνείς κανόνες και δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους ξένους που δεν έχουν μάθει να δουλεύουν έτσι.
Το παράδειγμα με την οργανωτική επιτροπή για τον τελικό του γκραν πριν στίβου και τη σύνθεση της Οργανωτικής είναι χαρακτηριστικό. Για να… χωρέσουν όλοι οι «γνωστοί και φίλοι» έβαλαν 33 άτομα στην Οργανωτική από την οποία δεν βγαίνει άκρη.
Αυτό ήταν έναν από τα προβλήματα με το τζούντο. Η σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής που δεν είχε… συσταθεί. Δύο μήνες πριν από τους αγώνες δεν υπήρχε κανείς για να συζητήσουν…
Προσθέστε και διάφορα άλλα θέματα που δεν είχαν λυθεί και μας αφαίρεσαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Όσο για το ποιος έχει την ευθύνη για τις Οργανωτικές Επιτροπές έστω και αν έχουν 33 (!) άτομα, δεν είναι άλλοι από τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Σταύρο Δουβή.
Και να σκεφτείτε ότι το άθλημα του τζούντο στην Ελλάδα διοικείται από «δικό τους» πρόεδρο, ανήκει δηλαδή στη Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Σουφλέρης.
Για την ιστορία σας λέμε ότι στο Παγκόσμιο Νέων θα πάρουν μέρος 400 αθλητές από 105 χώρες στο κλειστό «Πιερ ντε Κπουμπερτέν» στο Παρίσι πλέον…