Πολλές φορές μέσα από το greek-olympics.blogspot.com προσπαθούμε να κάνουμε συγκρίσεις με σκοπό να διαμορφώσετε άποψη παραθέτοντας συγκριτικά στοιχεία.
Θέμα μας και πάλι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και η σύγκρισή τους με αυτούς του Λονδίνου.
Την αφορμή μας έδωσαν οι Βρετανοί που αν και βρίσκονται τρία χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς το 2012 ανακοίνωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν το γήπεδο της Άστον Βίλα, το «Βίλα Παρκ» επειδή δεν μπορούν να εγγυηθούν το χρονοδιάγραμμα της ανακατασκευής.
Ξαναδιαβάστε το λόγο, κάντε μία μικρή παύση, σκεφτείτε λίγο τι έκαναν και μετά μεταφέρατε το… σκηνικό στην Ελλάδα.
Ποτέ δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα και να μην έχει πέσει η Κυβέρνηση.
Εδώ κατασκευάσαμε το γήπεδο του Ολυμπιακού σε οικόπεδο που ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, χωρίς να έχουν δοθεί ποτέ τα αντισταθμιστικά που περιγράφει ο νόμος του Βενιζέλου, και με μεγάλο μέρος του εξοπλισμού να πληρώνει η «Αθήνα 2004» από το κονδύλι για τις Ολυμπιακές προσαρμογές.
Τα περισσότερα στο Καραϊσκάκη που από ιστορικό στάδιο – υπήρξε αρχικά ποδηλατοδρόμιο στους Ολυμπιακούς το 1896 – έγινε γήπεδο (χωρίς στίβο) τα «βάφτισαν» προσαρμογές για τους Ολυμπιακούς και δεν τα πλήρωσε η εταιρία που το κατασκεύασε.
Και δεν είναι μόνο το Καραϊσκάκη που βλέπετε στη φωτό όπως ήταν πριν το γκρεμίσουν και που εύκολα αντιλαμβάνεστε ότι με την απαραίτητη ανακατασκευή θα ήταν τέλειο για τους Ολυμπιακούς.
Έργα έγιναν και σε άλλα γήπεδα ποδοσφαιρικών ομάδων που βαφτίστηκαν… Ολυμπιακά προπονητήρια.
Στην Αγγλία δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.
Να πληρώσει άλλος την ανακατασκευή ενός γηπέδου, ενώ ούτε που τους πέρασε από το μυαλό η πιθανότητα να ολοκληρωθεί το έργο την τελευταία στιγμή.
Ενώ εμείς, οι Έλληνες, ακόμα και στο Ολυμπιακό Στάδιο, το σκέπαστρο Καλατράβα και ο περιβάλλον χώρος ολοκληρώθηκε μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών.
Όσο για το «Βίλα Πάρκ» θα αντικατασταθεί με κάποιο άλλο. Τα γήπεδα για το ποδοσφαιρικό τουρνουά είναι το «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, το «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ, το «Όλντ Τράφορντ» του Μάντσεστερ, το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» του Νιούκαστλ και το «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου.
Τελικά οι Βρετανοί δεν υποκύπτουν σε πιέσεις ομάδων και οπαδών.
Αντίθετα εμείς στην Ελλάδα χαρίζαμε…