Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Αυγούστου 1946 όταν ήρθε στη ζωή ένας θρύλος του αθλητισμού.
Το greek-olympics.blogspot.com παρουσιάζει ακόμα μία μεγάλη μορφή, τον Μπομπ Μπίμον που γίνεται σήμερα 63 ετών.
Θεωρείται δε, ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, γράφοντας μία χρυσή σελίδα με την παρουσία του το 1968 και το άλμα στο μήκος στα 8.90.
Έχοντας κερδίσει τους 22 από τους 23 αγώνες το 1968 στο μήκος ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο αν και κινδύνεψε να μην πάρει μέρος στον τελικό.
Οι δύο πρώτες προσπάθειες του Μπίμον στον προκριματικό ήταν άκυρες και του έμενε μόνο μία για προκριθεί. Τότε ο συναθλητής του Ραλφ Μπόστον τον συμβούλεψε να ξεκινήσει το άλμα αρκετά εκατοστά πίσω από τον βατήρα για να είναι σίγουρος. Έτσι και έκανε και προκρίθηκε στον τελικό με ευκολία.
Στον τελικό στις 18 Οκτωβρίου 1968 όλα ήταν διαφορετικά. Πριν αρχίσει ο αγώνας το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 8.35, όμως στο πρώτο άλμα του Αμερικανού με καταγωγή από τη Τζαμάικα το «έσβησε από το χάρτη».
Το άλμα ήταν τόσο μεγάλο που το μηχάνημα μέτρησης βγήκε από τη ράγα που ήταν στερεωμένο και που δεν έφτανε τόσο… μακριά στο σκάμα. Έτσι χρησιμοποιήθηκε η παλιά μέθοδος. Οι κριτές έφεραν μία μεταλλική μεζούρα για να ανακοινώσουν ότι το άλμα ήταν στα 8.90.
Όμως ο Μπίμον ακόμα δεν είχε καταλάβει πόσο μεγάλη επίδοση πέτυχε. Δεν μπορούσε να κάνει την αναγωγή στο μετρικό σύστημα αφού στις ΗΠΑ μετρούν σε πόδια και ίντσες. Όταν κατάλαβε από τα 27 πόδια και 4 ¾ της ίντσες εκτοξεύτηκε στα 29 πόδια και 2 ½ ίνστες κατέρρευσε και χρειάστηκε να τον σηκώσουν δύο συναθλητές του.
Ενδεικτικό της πολύ μεγάλης επίδοσης είναι ότι μέσα σε 33 χρόνια (1935-1968) η πρόοδος του παγκόσμιου ρεκόρ ήταν 22 εκατοστά και από το 8.13 του Τζέσε Όουενς (1935) έφτασε στα 8.35 από τον Ιγκόρ Τερ-Οβανεσιάν (1967), όμως χρειάστηκε μία στιγμή για να το βελτιώσει 55 εκατοστά (8.90).
Φυσικά μία τόσο μεγάλη επίδοση δύσκολα καταρρίπτεται. Χρειάστηκαν να περάσουν 23 χρόνια μέχρι το 1991 να έρθει ο Μάικ Πάουελ και να κάνει 8.95 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τόκιο.