Στο… περιθώριο ήταν και αυτή η συνάντηση του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ.
Και λέμε «περιθώριο» γιατί και αυτή, η δεύτερη μέσα σε έξι μήνες γίνεται με την ευκαιρία κάποιου γεγονότος. Η πρώτη στα τέλη Φλεβάρη στα εγκαίνια της έδρα της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης και η δεύτερη προχθές στο Βερολίνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.
Μία συνάντηση μικρή διάρκειας, από αυτές που έχει δεκάδες ο Ζακ Ρογκ όταν παραβρίσκεται σε μεγάλες διοργανώσεις, αρκετά χρήσιμη όμως για τον Σπύρο Καπράλο που προσπαθεί να φτιάξει το προφίλ του και να διατηρήσει τις δημόσιες σχέσεις που έχει με τα μέλη της ΔΟΕ.
Άλλωστε στόχος του Σπύρου Καπράλου είναι να γίνει και αυτός μέλος και τέτοιου είδους επαφές σίγουρα θα βοηθήσουν. Το greek-olympics το είχε γράψει από τις 14 του μήνα, ότι στόχος του κ. Καπράλου είναι να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό της ΔΟΕ που δίνει δικαίωμα εισόδου σε 15 προέδρους Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.
Την ίδια διάταξη προσπάθησε να κάνει χρήση και ο Μίνωας Κυριακού που είχε υποβάλλει αίτηση από το 2006 όμως ήταν στην λίστα με τους υποψηφίους πάνω από την 100άδα. Αντίθετα όμως με τον προκάτοχό του που δεν είχε υπομονή και πίεζε για να γίνει «αθάνατος» έστω και αν αυτό θα ήταν το πολύ για τρία χρόνια – είναι 67 ετών –, ο Σπύρος Καπράλος είναι 54 ετών και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει.
Έχει άλλωστε πολλά προσόντα. Υπήρξε αθλητής υψηλού επιπέδου, έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν εντεταλμένος σύμβουλος στην «Αθήνα 2004» και τώρα πρόεδρος στην ΕΟΕ.
Αυτά για την ουσία της συνάντησης. Γιατί στα θέματα που συζήτησαν δεν πιστεύουμε ότι ο Ζακ Ρογκ έδωσε καμία σημασία. Και για να το κάνουμε πιο κατανοητό σας λέμε ότι τις προσπάθειες της ΕΟΕ για το ντόπινγκ της «ακούει βερεσέ», λαϊκή έκφραση, αφού δεν μπορεί να κάτι τίποτε η ΕΟΕ όταν ο κεντρικός ρόλος είναι στην πολιτεία.
Εκτός και αν νομίζουν εκεί στην ΕΟΕ ότι η ΔΟΕ δεν ξέρει τι γίνεται στην Ελλάδα. Όσο για την παρουσίαση που γράφει το Δελτίο Τύπου ότι έκανα για «το πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού που έχει εκπονήσει η ηγεσία της ΕΟΕ, με χρηματοδότηση του υψηλού αθλητισμού σε τετραετή ορίζοντα, ώστε η χώρα μας να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο» καλό θα ήταν να το δούμε και εμείς στην Ελλάδα.
Γιατί η ιστοσελίδα της ΕΟΕ έχει μείνει στα σχέδια για τους Ολυμπιακούς του 2000. Από τότε έγιναν, Ολυμπιακοί στην Αθήνα και το Πεκίνο και ούτε λέξη για τον υψηλό αθλητισμό.
Το να έχει ένας πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής φιλοδοξίες είναι θεμιτό και λογικό, αφοού μιλάμε για τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς. Καλό λοιπόν είναι να λένε την αλήθεια και όχι να γράφουν… ανέκδοτα.
Προσωπικά το greek-olympics στηρίζει την προσπάθεια του κ. Καπράλου να γίνει μέλος της ΔΟΕ και πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρει στο Ολυμπιακό Κίνημα.
Τώρα για όσους θέλουν να διαβάσουν την ανακοίνωση της ΕΟΕ ας κάνουν τον κόπο, θα καταλάβουν πολλά, την παραθέτουμε:
“Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, είχε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο με αφορμή το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ παρουσίασε στον κ. Ρογκ τις προσπάθειες που κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την καταπολέμηση της μάστιγας του ντόπινγκ, αλλά και την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα.
Επίσης, ανέλυσε το μεγάλο του όραμα, που είναι το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό, κυρίως στους νέους και στους μαθητές, προκειμένου μέσω ειδικών προγραμμάτων να έρθουν πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, στον χώρο που έχει ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της αναβίωσης εκεί, το 1896, των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στη δημιουργία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας υπό την προεδρία του Ισίδωρου Κούβελου, αλλά και στις εργασίες που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους διαμονής που πέτυχε η ΕΟΕ, κάνουν τις εγκαταστάσεις πιο προσιτές σε κάθε ενδιαφερόμενο, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ακόμη, παρουσιάστηκε στον κ. Ρογκ το πρόγραμμα υψηλού αθλητισμού που έχει εκπονήσει η ηγεσία της ΕΟΕ, με χρηματοδότηση του υψηλού αθλητισμού σε τετραετή ορίζοντα, ώστε η χώρα μας να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.
Τέλος ο κ. Ρογκ συνεχάρη τον κ. Καπράλο για την πρόκριση του Περικλή Ιακωβάκη στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.
«Η χθεσινή ημέρα (16/8) ήταν μεγάλη για τον στίβο με το παγκόσμιο ρεκόρ του Μπολτ, αλλά σημαντική και για την Ελλάδα.
Θέλω να σας συγχαρώ για την πρόκριση του Περικλή Ιακωβάκη, ενός εξαίρετου αθλητή, στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια.
Εύχομαι και εκεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα σας» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ στον κ. Καπράλο.”
Δηλαδή η μοναδική αξιοποιήσιμη δήλωση του Ρογκ στον Καπράλο ήταν μόνο για τον Ιακωβάκη. Για όλα τα άλλα δεν του είπε τίποτε;