Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Μία... υποχώρηση με πιθανό... αντίκρισμα για τις ΗΠΑ

Συνεχείς και μεγάλες ήταν οι πιέσεις προς την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ σχετικά με το τηλεοπτικό κανάλι που ήθελε να δημιουργήσει.
Όπως έγραψε το greek-olympics στις αρχές Ιουλίου η USOC είχε στα σκαριά κανάλι που θα λειτουργούσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ, το 2010 μέσα από την καλωδιακή τηλεόραση, όμως οι πιέσεις ήταν πολλές από τη ΔΟΕ.
Με πολλά ανοιχτά μέτωπα η USOC προτίμησε να κάνει πίσω σε ένα με σκοπό να προωθήσει τα άλλα σχέδιά της σε μία κρίσιμη περίοδο.
Με την υποψηφιότητα του Σικάγο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 να είναι πρώτη προτεραιότητα, Προεδρική μάλιστα, με τον Μπαράκ Ομπάμα να κάνει τις δικές του κινήσεις στη… σκακιέρα κανείς δεν ήθελε να έρθουν σε ρήξη οι σχέσεις με τη ΔΟΕ.
Και μάλιστα μπαίνοντας στα… χωράφια του NBC, που έχει τα δικαιώματα μέχρι και το 2012 έχοντας πληρώσει 2,2 δις δολ. και που είναι υποψήφιος μαζί με άλλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ για τα δικαιώματα των Ολυμπιακών το 2014 και το 2016.
«Με σκοπό να έχουμε έναν παραγωγικό διάλογο, η USOC αποφάσισε να καθυστερήσει την ανάπτυξη του δικτύου μέχρι να λυθούν όλα τα θέματα που αφορούν τη ΔΟΕ» δηλώνει ο Λάρι Προμπστ πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ που τα είπε με τον Ζακ Ρογκ στο Βερολίνο, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και νέα συνάντηση.
Η κίνηση της USOC να… παγώσει τα σχέδιά της σχολιάστηκε θετικά από τον Μάρκ Άνταμς εκπρόσωπο τύπου της ΔΟΕ που τόνισε ότι αυτό ήταν πολύ θετική ενέργεια και ότι ανυπομονούν να δουν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση.
Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι με την απόφασή τους, δόθηκε πλεονέκτημα στην υποψηφιότητα του Σικάγο για το 2016 σε μία περίοδο όπου όλοι βρίσκονται στην τελική ευθεία. Η ψηφοφορία είναι στις 2 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.