Μπορεί να μην αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες, όμως μπορεί να διεκδικήσει «διαφυγόντα κέρδη» για τον αποκλεισμό του.
Ο Δημήτρης Ξυνάδας αποκλείστηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επειδή δεν ήταν παρόν σε έλεγχο ντόπινγκ, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της «άρνησης» από την ομοσπονδία και τέλος κέρδισε και την προσφυγή που είχε κάνει το ΕΣΚΑΝ σε βάρος του και εκδίκασε το ΑΣΕΑΔ.
Σε όλα δικαιωμένος ο Ξυνάδας που αγωνίστηκε σήμερα το πρωί και την Κυριακή στη Ρώμη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης όπου κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πρόσθιο με 27.20 (το ευρωπαϊκό είναι 27.18) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 100μ. πρόσθιο.
Στα 50μ. πρόσθιο με τον χρόνο του προκριματικού (27.20) θα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς. Ένα μετάλλιο που πήρε ο Ιταλός Αλεσάντρο Τερίν με 27.22, ενώ στα 100μ. πρόσθιο με το 1.01.44, που σημείωσε την Κυριακή θα ήταν στην 4η θέση στην Πεσκάρα πίσω από τον Ιταλό Λούκα Πιτσίνι (1.01.26).
Με τα χαρτιά της δικαιοσύνης στα χέρια τους και τις επιδόσεις στη Ρώμη, διαθέτει όλα τα… στοιχεία για να κερδίσει – δικαστικά πλέον – και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, ως αποζημίωση, ψυχική οδύνη, ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε.
Το ποσό θα κληθεί να πληρώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αν στραφεί ο αθλητής δικαστικά κατά της επειδή «άκουσε» το ΕΣΚΑΝ που ζητούσε την τιμωρία του αθλητή.
Στις αρμοδιότητες του ΕΣΚΑΝ (άρθρο 128 ΣΤ του Ν. 2725/1999), δεν είναι να ζητά να επιβάλουν οι ομοσπονδίες ποινές.
Η επιβολή ποινών εντάσσετε στις αρμοδιότητες των Διεθνών και Εθνικών Ομοσπονδιών, τη ΔΟΕ και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, ανάλογα με τη διοργάνωση και εδώ φάνηκε η… απειρία της διοίκησης της ΕΟΕ.