Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Σεβαστής: Σοβαρές ευθύνες έχει και η ΕΟΕ

Παρέμβαση στην υπόθεση του ντόπινγκ που ξέσπασε στην άρση βαρών κάνει ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος δεν διστάζει να καταλογίσει ευθύνες και στη διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αν και την έχει στηρίξει.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Βασίλης Σεβαστής δεν ψήφισε τον Μίνωα Κυριακού, αλλά τον Σπύρο Καπράλο. Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν ο κ. Κυριακού σπατάλησε δύο χρόνια από τη διοίκησή του για να διώξει τον Σεβαστή με «όπλο» του την ΕΦΙΠ, ισορίες γνωστές σε όλους όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ υποστηρίζει:
«Η ηγεσία της ΕΟΕ, την οποία εγώ προσωπικά είναι γνωστό ότι έχω στηρίξει, δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το γεγονός ότι η φίλαθλη και μη κοινή γνώμη απασχολείται πάλι τις μέρες αυτές με αρνητικά συμβάντα στον Αθλητισμό, αντί να χαιρόμαστε όλοι για τις επιτυχίες των αθλητών μας στους Μεσογειακούς Αγώνες.
Οι ευθύνες του εργαστηρίου του ΟΑΚΑ γι΄ αυτό είναι προφανείς αλλά και οι υπεύθυνοι της ΕΟΕ έχουν σοβαρές ευθύνες, γιατί όφειλαν να ελέγξουν έγκαιρα ότι όλα τα δείγματα των μελών της Μεσογειακής Ομάδας είναι αρνητικά, πριν επιτρέψουν την επίβασή τους στο αεροπλάνο για την Πεσκάρα.
Εάν συνέβαινε αυτό θα αποφεύγαμε τη δυσφήμιση του Ελληνικού Αθλητισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Με την ευκαιρία, θέλω να δηλώσω ότι: Εάν κάθε φορά που έχουμε τέτοια γεγονότα ρίχνουμε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό μας δεν θα λύσουμε ποτέ το πρόβλημα.
Έχουμε όλοι μας ευθύνες! Κανείς δεν εξαιρείται, ούτε οι Ομοσπονδίες, ούτε η ΕΟΕ, ούτε η Πολιτεία.
Ας συνεργαστούμε λοιπόν σοβαρά, με ένα σχέδιο σε βάθος χρόνου, χωρίς πολλά λόγια, αποφασιστικά και με τόλμη.
Σε ότι αφορά την εύκολη και ανέξοδη επίρριψη ευθυνών στις Ομοσπονδίες, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, μια και καλή.
Οι υπερκείμενες αρχές (Πολιτεία, ΕΟΕ κλπ) δεν θα εισπράττουν μόνο τις επιτυχίες και όταν έχουμε αποτυχίες ή αρνητικά γεγονότα θα φταίνε οι Ομοσπονδίες!
Εδώ και μέρες οι αθλητές μας στην Πεσκάρα κατακτούν νίκες και μετάλλια, μέσα σε περιβάλλον ανοργανωσιάς και κακές συνθήκες διαμονής, διατροφής και υγιεινής, με μόνη τη βοήθεια των ανθρώπων των Ομοσπονδιών και την παντελή απουσία της ηγεσίας της ΕΟΕ ή της Πολιτείας αλλά και των υπευθύνων της αποστολής για μια στοιχειώδη παρουσία ακόμη και στο στάδιο.
Τέλος σε ότι αφορά τον Πύρρο και την προσπάθεια που κάνει για το άθλημά του, πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε, αντί να τον πετροβολάνε, όχι μόνο γι’ αυτά που έχει προσφέρει αλλά και γιατί η προσπάθειά του, πιστεύω, είναι ειλικρινής».