Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πέρασε και ο Γκιώνης, αέρας στα πανιά της ιστιοπλοΐας

Το βήμα στους «64» στο πινγκ πονγκ έκανε και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Αιγύπτιο Ομάρ Ασάρ με 4-0 (11-5, 11-9, 11-7 και 11-9) σε 24 λεπτά και να προκριθεί στον τρίτο γύρο.
Τώρα όμως έχει δύσκολο έργο αφού θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Σέγια Κισικάουα ο οποίος ξεκινάει από τον τρίτο γύρο αφού είναι το νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη. Δύσκολος θα είναι και ο αγώνας του Κρεάνγκα όπου αντιμετωπίζει το Νορβηγό Μίχαελ Μάζε, Νο13 στην λίστα.
Ιδανικές οι πρώτες ιστιοδρομίες
Στην ιστιοπλοΐα στα σκάφη τύπου «Star» ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Αντώνης Τσότρας τα πήγαν πολύ καλή. Στην πρώτη κούρσα ήταν στην 3η θέση, στη δεύτερη όμως τερμάτισαν στην 16, όμως όλοι γνωρίζουν ότι το χειρότερο αποτέλεσμα μπορούν να το… πετάξουν στη θάλασσα οι ιστιοπλόοι. Αν συνεχίσουν όπως στην πρώτη κούρσα τότε θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα.
Και στα Finn η πρώτη κούρσα ήταν πολύ καλή. Ο Γιάννης Μιττάκης ήταν 4ος στην πρώτη ιστιοδρομία και 21ος στη δεύτερη. Και εδώ μπορεί να πετάξει το αποτέλεσμα αν αυτό είναι το χειρότερό του. Οι ιστιοπλόοι πάντως έχουν πολύ δρόμο ακόμα…
Στο κανόε ο Παναγιώτης Τσακμάκης έχασε τον τελικό, τη 12άδα δηλαδή, τερματίζοντας στην 15η θέση του προκριματικού με καλύτερη τη δεύτερη κούρσα και 105,22 βαθμούς.