Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Μαγικός αριθμός το «7» για τους Έλληνες στο Λονδίνο

Τέσσερα μετάλλια είναι… λίγα. Κάπως έτσι έδωσε το στίγμα των προσδοκιών της Ελληνικής Ομάδας, ο πρόεδρός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. «Ελπίζουμε να κερδίσουμε περισσότερα μετάλλια απ’ ότι στο Πεκίνο» δηλώνει ο κ. Καπράλος και εμείς θυμίζουμε ότι εκεί το 2008 είχαμε κερδίσει τέσσερα.
Μπορεί όμως η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας να κερδίσει περισσότερα μετάλλια; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί. Η Ελλάδα έχει πιθανότητες για μετάλλια παρά το γεγονός ότι μόλις το 20% των χρημάτων που δαπανούσε άλλες εποχές πήγαν την τελευταία τετραετία στον αθλητισμό.
Πόσα μετάλλια μπορούμε να κερδίσουμε; Ο μαγικός αριθμός είναι το… 7. Θα μπορούσαμε και 8, όμως μετά τον αποκλεισμό του Δημήτρη Χονδροκούκη για ντόπινγκ μάλλον… χάσαμε ένα.
Αθλήματα, όπως η κωπηλασία, το τεκβοντό, το τζούντο, η γυμναστική, η κολύμβηση και η ιστιοπλοΐα, είναι αυτά μπορούν να ανεβάσουν αθλητές τους στο βάθρο.
Υπομονή χρειάζεται για να δούμε αν τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν. Πάντως όπως και να έχει και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να στείλει 103 αθλητές, 65 άνδρες και 38 γυναίκες που έπιασαν τα όρια δείχνει ότι οι αθλητές παλεύουν καθημερινά για τη διάκριση.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.