Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Από την Ολυμπία στο Λονδίνο, η Φλόγα στον προορισμό της

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία πριν από περίπου τρεις μήνες έφτασε στο τέλος του. Η Φλόγα μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για να ανάψει τον βωμό που θα καίει κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε με ταχύπλοο που οδηγούσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ από τον Τάμεση και τα κανάλια τους στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Στράτφορντ. Εκεί την παρέλαβε ο Στιβ Ρέντγκρέιβ, 5 φορές χρυσός ολυμπιονίκης στην κωπηλασία που την έφερε μέσα στο Στάδιο. Την παρέδωσε σε μία ομάδα επτά νέων αθλητών που έφτασαν μέχρι το λόφο με τις σημαίες των χωρών όπου τους περίμεναν παλαιοί Βρετανοί Ολυμπιονίκες και τους παρέδωσαν επτά δάδες για να ανάψουν τα νέα παιδιά μία εστία στο κέντρο του Σταδίου με τις μεταλλικές χοάνες που συνόδευαν την είσοδο κάθε ομάδας. Όλες αυτές οι μικρές χοάνες στο τέλος ενώθηκαν και υψώθηκαν στον αέρα σχηματίζοντας το βωμό για την Φλόγα.
Λίγα λεπτά ενωρίτερα η βασίλισσα Ελισάβετ κήρυξε την «Έναρξη των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων» και αφού μίλησαν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Λονδίνο 2012» Σεμπάστιαν Κόε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.
Την Ολυμπιακή Σημαία, άγγιξε και ο Μοχάμετ Άλι πριν την έπαρσή της στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Λονδίνο και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου που έχει γράψει ο Κωστής Παλαμάς και έχει μελωποιήσει ο Σπύρος Σαμάρας.