Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αλήθειες και ψέματα στην υπόθεση «Μεσογειακοί Αγώνες»

Τη μισή αλήθεια είπε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος σχετικά με την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων. Μπορεί να έχει δίκιο για το κόστος – το υπέρογκο κόστος που ήθελε η ΝΔ – όμως δεν κατάφερε ο ίδιος να επιλέξει ανθρώπους με κύρος στους Διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς που θα είχαν άποψη και λόγο στις αποφάσεις.
Εκεί χάθηκε το παιχνίδι και ευθύνες έχουν και οι δύο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ επειδή επί έναν και πλέον χρόνο δεν κατάφερε να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τους Μεσογειακούς που να γίνει πιστευτό από τη ΔΕΜΑ και η ΝΔ που είδε τη διοργάνωση ως ένα νέο… πάρτι «Ολυμπιακών Αγώνων» με προϋπολογισμό εκατοντάδες εκατομμύρια.
Και όλα αυτά όταν πριν από ενάμιση χρόνο, στην Πεσκάρα το 2009 οι Ιταλοί δεν δαπάνησαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ για την οργάνωση.
Δείτε την ανακοίνωση του Παύλου Γερουλάνου:
«Ήταν ένα σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα. Δυστυχώς, μεταξύ της Διεθνούς Επιτροπής και της προηγούμενης κυβέρνησης δημιουργήθηκε ένας προϋπολογισμός που ήταν ασήκωτος για οποιαδήποτε χώρα, πόσο μάλλον μια χώρα που βρίσκεται σε κρίση και μειώνει μισθούς. Ο προϋπολογισμός, όπως ξεκίνησε, ήταν περίπου στα 358 εκατομμύρια, 6 φορές το κόστος των προηγούμενων αγώνων. Από την πρώτη στιγμή είπαμε στη Διεθνή Επιτροπή ότι είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες αλλά με έναν άλλο προϋπολογισμό (...) ο τελευταίος ήταν 130 εκατομμύρια, το οποίο αρνήθηκε».