Σάββατο, 20 Ιουνίου 2009

Η BMW στηρίζει το Μόναχο για τους χειμερινούς του 2018

Και στο… βάθος οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του 2018. Μπορεί να βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τους Αγώνες το 2016, όμως αμέσως μετά θα ξεκινήσει στη ΔΟΕ η διαδικασία για το 2018.
Οι ενδιαφερόμενες πόλεις παίρνουν… θέσεις. Το greek-olympics.blogspot.com αποκαλύπτει το δυνατό χαρτί του Μονάχου. Η Γερμανική πόλη θα είναι υποψήφια για το χρίσμα και έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με χορηγό.
Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW θα στηρίξει οικονομικά την προσπάθεια με ποσό από 3 έως 5 εκατ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία που έχει διάρκεια τριών ετών (2009-2011) εκτός από μετρητά θα υποστηρίξει το Μόναχο με οχήματα, αλλά και βοήθεια σε διάφορους τομείς.
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Σιχόφερ δηλώνει ευχαριστημένος από την εξέλιξη αφού η στήριξη της BMW θα είναι έως και το 2011, χρονιά επιλογής της πόλης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς, ολοκληρωμένη δηλαδή και όχι μια απλή ενίσχυση.
Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η BMW έχει έδρα τη Βαυαρία και θα ήταν δύσκολο να μην υπάρχει ανάλογη στήριξη, αν και με τόση μεγάλη κρίση στην αυτοκινητοβιομηχανία όλα είναι… δυνατά.
Η ΔΟΕ θα αποφασίσει τον Ιούλιο του 2011 στο Ντέρμπαν (Ν. Αφρική). Ενδιαφέρον για τη διοργάνωση έχουν εκδηλώσει η πόλη Ανσί (Γαλλία), η ΠιονγκΤσανγκ (Κορέα) και το Τρόμσο (Νορβηγία). Όσο για τη Γενέβη (Ελβετία) έφυγαν από τον… αγώνα και… κοιτούν το 2022.