Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Διαδηλωτές μπλόκαραν την Ολυμπιακή Φλόγα στον Καναδά

Τα προβλήματα για την Ολυμπιακή Φλόγα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά στον Καναδά. Η Φλόγα που έφυγε από την Ελλάδα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς το 2010 στο Βανκούβερ, έφτασε στην πόλη Βικτώρια, στο Νησί Βανκούβερ πρώτο σταθμό του ταξιδιού των 104 ημέρων.
Όμως εκεί την περίμεναν «θερμές» εκδηλώσεις και διαδηλωτές. Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στο μεγάλο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων ειδικά τώρα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι κεντρικοί δρόμου απ’ όπου θα περνούσε η Ολυμπιακή Φλόγα έκλεισαν και οι οργανωτές αναγκάστηκαν να ξανασχεδιάσουν την διαδρομή με… παρακάμψεις ώστε να μην πέσουν πάλι πάνω σε διαδηλωτές. Για ώρες η Ολυμπιακή Φλόγα έμεινε «κλεισμένη» σε ειδικό όχημα (φωτό)
Αν και η ΔΟΕ απαγόρεψε το διεθνές σκέλος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας προκειμένου να γλυτώσει τα παρατράγουδα που είδαμε στη Λαμπαδηδρομία του 2008 και αφορμή τη στάση της Κίνας στο Θιβέτ, τα προβλήματα δεν λείπουν.
Από τη μία η γκάφα με τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γκάφα ικανή να αφαιρέσει τη λαμπαδηδρομία επί Ελληνικού εδάφους και από την άλλη τώρα οι διαδηλώσεις των Καναδών που ίσως επαναληφθούν και στη συνέχεια πιθανόν να οδηγήσει τη ΔΟΕ στο να μειώσει στο ελάχιστο τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.
Oσo για τα αιτήματα των διαδηλωτών δεν ήταν άλλα από κατασκευή σπιτιών και η βελτίωση του προγράμματος υγείας με τα χρήματα που σπαταλούν για τους Ολυμπιακούς.