Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Θα ξεπεράσουν το 1 δις δολ. οι Ρώσοι από χορηγούς

Πολύ κοντά να πιάσουν το 1 δις δολάρια είναι η Ρώσοι από το χορηγικό πρόγραμμα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014.
Σύμφωνα με το πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Ντμίτρι Τσερνισένκο από τους επτά μεγάλος χορηγούς θα βάλουν στο ταμείο τους περίπου 850 εκατ. δολ. ποσό εξαιρετικά υψηλό αν αναλογιστείτε ότι βρισκόμαστε εντός της οικονομικής κρίσης.
Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν έχουν δώσει αναλυτικά στοιχεία για κάθε έναν από τους επτά χορηγούς, το ποσό που πληρώνουν θα πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατ. κατά χορηγό, ενώ υπάρχουν χρήματα, προϊόντα και υπηρεσίες για τους μικρότερους που συνεισφέρουν και αυτοί.
Ο χορηγοί σήμερα είναι οι Volkswagen (αυτοκινητοβιομηχανία), Aeroflot (αερομεταφορλες), Rostelecom και Megafon (τηλεπικοινωνίες), Rosneft (πετρελαιοειδή), Sberbank (τράπεζα), Bosco Sport (αθλητική ένδυση). Ακόμα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις ακόμα κατηγορίες, ασφάλειες, φυσικό αέριο και σιδηροδρόμων που περιμένουν τις ανάλογες εταιρίες.
Το οργανωτικό κόστος των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είναι πολύ μικρότερο από το αντίστοιχο των θερινών. Λιγότερα αθλήματα, λιγότερες αγωνίσματα, λιγότερες εγκαταστάσεις. Ο προϋπολογισμός για το Σότσι είναι στα 1,8 δις δολ., ποσό που καλύπτει η ΔΟΕ από τα χρήματα που εισπράττει από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια, τα αναμνηστικά και φυσικά τους χορηγούς.