Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Η επιστολή Ανταντί, η… αφασία Κολέτσου και οι καταγγελίες ΛΑΟΣ

Σκηνές απείρου κάλους είχαμε σε σύσκεψη που έγινε στο Βόλο σχετικά με την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων. Κανείς δεν έφταιγε και καθένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο. Η επιστολή πάντως του προέδρου της ΔΕΜΑ, Αμάρ Ανταντί τα λέει όλα, μιλά για δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν και μας τη… λέει στο τέλος ότι δεν ήταν δυνατόν να περιμένουμε άλλο.
Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο κ. Ανταντί γράφει: «Από την αρχή οι προθεσμίες δεν τηρήθηκαν και η ΔΕΜΑ χρειάστηκε να παρέμβει επανειλημμένα, ενώ η ΟΕΜΑ συγκροτήθηκε πολύ αργά. Στις 24 Μαρτίου έληγε τελεσίγραφο για να επιδοθεί ρήτρα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση.
Η ΔΕΜΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της αποφάσισε να αφαιρέσει τους αγώνες, παρότι η Ελλάδα έχει σημαντική συμβολή στην ιστορία των αγώνων και όλα αυτά αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της ανικανότητας της Ελληνικής πλευράς να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, παρόλο που η οικονομική κρίση αποτελεί έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα», επισημαίνεται στην επιστολή της ΔΕΜΑ και καταλήγει: «Εκφράζουμε τη λύπη μας, παρόλο που η ΔΕΜΑ όφειλει τους Μ.Α. στην Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατόν να περιμέναμε περισσότερο, αν θέλαμε να σώσουμε τους αγώνες».

Δεν κατάλαβε τίποτα, ο Κολέτσος
Στη συνάντηση παρόν ήταν και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιώργο Κολέτσος που έριξε τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε τη στήριξη του… αθλητικού κόσμου.
Για την ουσία δεν είπε τίποτα. Δεν είπε τίποτα για το γεγονός ότι η… παρέα Οργανωτικής δεν είχε καμία επαφή με τους ανθρώπους της ΔΕΜΑ, όπου είδαν… άγνωστες φάτσες να χειρίζονται θέματα που δεν ήξεραν, ανθρώπους χωρίς εμπειρία και γνωριμίες στο δικό τους χώρο, άτομα στα οποία έχουν εμπιστοσύνη και που ο λόγος τους μετράει.
Ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γιώργος Κολέτσος δήλωσε στη σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, ότι η Οργανωτική Επιτροπή εργάστηκε για να καλύψει το κενό τριών χρόνων που υπήρχε και κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, όταν ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν Μεσογειακά Χωριά. Ο κ. Κολέτσος δήλωσε ότι ήταν αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης να απαντήσει και να δεσμευτεί προς τη ΔΕΜΑ, ενώ επέρριψε αιχμές κατά του αθλητικού κόσμου της χώρας, που δε στήριξε το εγχείρημα των αγώνων.
Ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ τόνισε ότι, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και Πολιτισμού που στις 11 Δεκεμβρίου 2010, ενημέρωσε επίσημα τον κ. Αντάντι για τα δρώμενα και για την αναθεώρηση του προϋπολογισμού. «Ενώ όλη η επικοινωνία με τη ΔΕΜΑ μέχρι αρχές Ιανουαρίου ήταν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, μετά την τοποθέτηση Παπακωνταντίνου να μην κατασκευαστούν τα Μεσογειακά Χωριά η επικοινωνία κόπηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολέτσος.

Καταγγελίες ΛΑΟΣ για αμοιβές 1,1 εκατ. ευρώ
Επεισόδιο απειλήθηκε όταν το λόγο έλαβε ο Αστέριος Ρουντούλης, καθώς ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γιώργος Κολέτσος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ροδούλας Ζήση.
Ο βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ, δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 1,1 εκ. ευρώ, ενώ η ΟΕΜΑ απασχολεί 25 υπαλλήλους, από τους οποίους οι 22 στην Αθήνα. Διερωτήθηκε δε αν τα χρήματα που δόθηκαν, μαζί με τους μισθούς του προέδρου και των υπαλλήλων διεκδικηθούν να επιστραφούν, γιατί είναι χρήματα που πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι θα βρεθούν χρήματα για τις διοργανώσεις Special Olympics, Ολυμπιάδα Κωφών και Χάντμπολ Νέων, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, ενώ τόνισε ότι ο Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και το θέμα την Παρασκευή θα τεθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.