Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Στην Τουρκία και τη Μερσίνη οι Μεσογειακοί του 2013

Η πόλη της Μερσίνη (Τουρκία), είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013. Πρόκειται για τη διοργάνωση που αφαιρέθηκε από τον Βόλο, αφού η Ελληνική πλευρά επί τρία χρόνια από την ανάληψη δεν προχώρησε καθόλου.
Η Μερσίνη είναι η πόλη που έχασε από το Βόλο όμως τελικά θα φιλοξενήσει τους Αγώνες. Και όλα αυτά σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη λεκάνη της Μεσογείου, όπου οι χώρες της Βορείου Αφρικής κατέρρευσαν πολιτικά, ενώ και αυτές της Ευρώπης Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία δεν είναι και στην καλύτερη οικονομική τους κατάσταση.
Η ψηφοφορία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 18:00) με τη συμμετοχή 20 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών από τις 21 καθώς και των 10 μελών της ΔΟΕ των Μεσογειακών χωρών. Η Μερσίνη πήρε το χρίσμα από τον πρώτο γύρο αφού συγκέντρωση πάνω από το 50% των εκλεκτόρων. Υποψηφιότητες είχαν υποβάλλει η πόλη Ταραγόνα, αλλά και η Τρίπολη της Λιβύης. Η Λιβύη είχε καταθέσει το ενδιαφέρον πολύ πριν από τα τελευταία γεγονότα και τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει.