Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

«Γράψε λάθος» Αθανασία και… καθαρίσαμε


Είναι απορίας άξιο να δούμε τη λειτουργία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ενός πανίσχυρου οργανισμού που απουσιάζει όχι μόνο από τη διεθνή αθλητική σκηνή, αλλά και από την Ελληνική. Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι η Αθανασία Τσουμελέκα βρέθηκε θετική σε ερυθροποιητίνη σε επανέλεγχο της ΔΟΕ.
Η αθλήτρια βγήκε και έκανε δηλώσεις, ανακοίνωσε ότι σταματά από την ενεργό δράση, ο προπονητής της παραιτήθηκε από ομοσπονδιακός στο ΣΕΓΑΣ, βούιξαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, ενώ ακολούθησαν οι εφημερίδες με τα δικά τους σχόλια. Βέβαια όλα αυτά χωρίς λόγο και ουσία, αφού το δείγμα της Τσουμελέκα δεν ήταν θετικό. Αυτό σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις.
Δηλαδή η ολυμπιονίκης της Αθήνας στο βάδην συκοφαντήθηκε και διασύρθηκε.
Από ποιους;
Αυτό δεν το γνωρίζει κανείς.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει να βγάλει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της από… πέρσι. Στις 17 Δεκεμβρίου είναι η τελευταία και αφορά βράβευση Ολυμπιονικών, όχι σαν αυτή του 2004, αλλά μία εκδήλωση για να βγουν φωτογραφίες υπουργοί, υφυπουργοί και ο πρόεδρος της ΕΟΕ.
Όμως για να βγει η Αθανασία και να λέει ότι «σταματά» θα έστειλαν χαρτί στον ΣΕΓΑΣ.
Ποιος το έστειλε και τι έγραφε;
Το νέο έγγραφο τι λέει; Ότι δεν είναι θετική, ότι δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα, ότι έκανε λάθος η ΔΟΕ;
Κάποιος θα πρέπει υπεύθυνα να απαντήσει.
Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού. Θα πρέπει να μας πει τι από τα παραπάνω ισχύει. Γιατί κάθε ένα έχει και διαφορετική ερμηνεία.
Αν η Αθανασία είναι αθώα τότε με ένα απλό «ΓΡΑΨΕ ΛΑΘΟΣ» δεν μπορούν να καθαρίσουν όσοι δημιούργησαν το θέμα.
Υπάρχουν λοιπόν ποινικές ευθύνες για όλα τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Εκτός από ένα νέο μεγάλο οικονομικό μπόνους που θα πάρει μετά από δικαστικό αγώνα η Αθανασία, ένα ποσό με τουλάχιστον 6 μηδενικά θα πρέπει να υπάρξει και αυτεπάγγελτη δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα δια του Τύπου, αδίκημα που θεωρείται κακουργηματική πράξη.
Όσο για τη ΔΟΕ, θα πρέπει να εξεταστεί αν έχει και αυτή ευθύνες ή απλώς έσπευσαν ορισμένοι να διαδώσουν τα… νέα.