Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Πιθανή ήττα Κυριακού εμπλέκει και το ΠΑΣΟΚ σε ήττα


Οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχαν ανέκαθεν πολιτικό χρώμα. Την αρνητική αυτή εικόνα προσπάθησε να αλλάξει πριν από τέσσερα χρόνια ο Μίνωας Κυριακού, ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον επιχειρηματικό κόσμο. Δυστυχώς όμως και αυτός ακολούθησε τις πρακτικές των προκατόχων του και τώρα στις επερχόμενες εκλογές προσπαθεί στις προσωπικές τους αντιπαραθέσεις με τον Ισίδωρο Κούβελο να εμπλέξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εμφανίζεται λοιπόν σαν ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπάρχει επίσημη δήλωση στήριξης από τον πρόεδρο του Κινήματος, Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό που στην ουσία έχει ο Μίνως Κυριακού είναι η προσωπική στήριξη ορισμένων εκπροσώπων ομοσπονδιών που είναι γνωστό ότι ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ . Με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια ευρύτερη εμπλοκής του Κινήματος με αποτέλεσμα αν χάσει τη μάχη να χρεωθεί ήττα το ΠΑΣΟΚ.
Μία ήττα που θα το… στείλει πίσω σε μία περίοδο που κερδίζει διαρκώς έδαφος μετά από πολύ σκληρή δουλειά.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν το έχουν σκεφτεί όσοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον καναλάρχη του ΑΝΤ-1, ενώ από την άλλη πλευρά συσπειρώνει τη Νέα Δημοκρατία που κάνει προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος.
Έτσι δεν θέλει να δεχθεί σε καμία περίπτωση ότι χάνει εκλογική μάχη και για αυτό θέλει τη νίκη στο πρόσωπο του Ισίδωρου Κούβελου.
Δυστυχώς για ακόμα μία φορά άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του κ. Κυριακού προσφέρουν κακή υπηρεσία στον πρόεδρο της ΕΟΕ, όπως άλλωστε έχουν κάνει πολλές ακόμα φορές τα τελευταία δύο χρόνια οδηγώντας τον σε άστοχες κινήσεις και ψευδείς δηλώσεις, όπως στην περίπτωση του Ζακ Ρογκ.