Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο Κούβελος (16 ψήφοι) και η ανανέωση (30%)


Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις αρχαιρεσίες της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Της νέας Ολομέλειας για την τετραετία 2009-2013 που όπως όλα δείχνουν θα έχει και νέο πρόεδρο. Ο Ισίδωρος Κούβελος συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις. Από τους 29 που έχουν δικαίωμα εισόδου στην αίθουσα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας ιππασίας συγκεντρώνει 16 ψήφους, ο αντίπαλός του, ο Μίνωας Κυριακού, αν τελικά θέσει υποψηφιότητα, 11 ψήφους, ενώ θα έχουμε ένα λευκό ενώ τουλάχιστον ένας δεν θα πάει.
Εκτός από καινούργιο πρόεδρο θα έχουμε και μεγάλη ανανέωση σε μέλη σε ποσοστό που ξεπερνά το 30%. Εννέα είναι τα νέα πρόσωπα σε σχέση με την προηγούμενη διοικητική σύνθεση της ΕΟΕ, εκ των οποίων τα επτά για πρώτη φορά. Δύο, ο Σπύρος Καπράλος έχει θητεύσει στην ΕΟΕ, τη δεκαετία του ’90 και ο Δημήτρης Χατζημιχάλης ήταν το διάστημα 2001-2005.
Ο αριθμός «16» μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός, είναι όμως ικανός για να εκλέξει πρόεδρο. Βέβαια ο κ. Κούβελος πιστεύει ότι θα έχει 19 ψήφους. Και αυτό γιατί προσμετρά εκλέκτορες που μπορεί να του υποσχέθηκαν ότι θα τον ψηφίσουν, όμως δεν θα το κάνουν όπως…
Τον ίδιο αριθμό εκλεκτόρων (16) λέει ότι διαθέτει και ο Μίνωας Κυριακού, ή τουλάχιστον έτσι του λένε, όμως στην ουσία το «μπετόν μπλοκ» που διαθέτει δεν υπερβαίνει τους έξι (6).

Τα μέλη της Ολομέλειας με αλφαβητική σειρά
Αγγελούδης Στέλιος (Χάντμπολ)
Βασιλακόπουλος Γιώργος (Μπάσκετ)
Βασιλειάδης Γιάννης (Ιστιοπλοϊα)
Βασιλειάδης Σάκης (Γυμναστική)
Γερόλυμπος Γιώργος (Τρίαθλο)
Διαθεσόπουλος Δημήτρης (Υγρός Στίβος)
Ζαννιάς Σπύρος (Τένις)
Κανελλάκης Παύλος (Σκοποβολή)
Κανελλόπουλος Θανάσης (Ποδόσφαιρο)
Καπράλος Σπύρος (Μοντέρνο Πένταθλο)
Καρράς Γιάννης (Κωπηλασία)
Κατσιαδάκης Μανώλης (Ξιφασκία)
Κατσώρας Βασίλης(Χιονοδρομία)
Κολυμπάδης Μανώλης (Πινγκ Πονγκ)
Κοντός Παναγιώτης (Μπάντμιντον)
Κούβελος Ισίδωρος (Ιππασία)
Κυριακού Μίνωας (Τοξοβολία)
Νικολάου Λάμπης (εκπρόσωπος ΔΟΕ)
Νικολόπουλος Αντώνης (Κανόε Καγιάκ)
Προσαλίκας Στέλιος (Βόλεϊ)
Σγουρός Γιάννης (Άρση Βαρών)
Σεβαστής Βασίλης (ΣΕΓΑΣ)
Σουφλέρης Βαγγέλης (Τζούντο)
Τιμαμόπουλος Θωμάς (Ποδηλασία)
Τρικαλιώτης Περικλής (Πυγμαχία)
Τσαμεσίδης Αντώνης (Πάλη)
Φυσεντζίδης Μιχάλης (Τεκβοντό)
Χατζηαθανασίου Χρήστος (Παγοδρομία)
Χατζημιχάλης Δημήτρης (Χόκεϊ επί Χόρτου)
(Με έντονα γράμματα τα νέα πρόσωπα)

Μετά τον Φρέντι Σερπιέρη και ο Κώστας Ουίλς πληρώνει τη στενή σχέση με τον Μίνωα Κυριακού. Ο κ. Ουίλς εκπρόσωπος της πάλης στην απερχόμενη Ολομέλεια προτίμησε την επαγγελματική σχέση με τη δημιουργία παγοδρομίου στον Πανελλήνιο ΓΣ. Όσο για το κέρλινγκ το οποίο εκπροσωπεί, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια έτσι και τώρα δεν διαθέτει αγωνιστική δράση και θα είναι και αυτή τη φορά εκτός.