Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Αναδρομή στο 2005 και η ένοχη σιωπή Κυριακού


Επεισοδιακή ήταν η εκλογή του Μίνωα Κυριακού το 2005. Η πρώτη συνεδρίαση στις 7 Φεβρουαρίου δεν έγινε ποτέ, αφού τηλεφώνημα-φάρσα για βόμβα τη διέκοψε. Δόθηκε λοιπόν χρόνος για νέες συμμαχίες και συσχετισμούς. Έτσι επαναλήφθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2005, υπό την προεδρεία τους αρχαιότερου μέλους της Ελλάδας στη ΔΟΕ, Νίκου Φιλάρετου. Στην αίθουσα μπήκαν 27 άτομα, 25 εκπρόσωποι ομοσπονδιών καθώς και τα δύο μέλη στη ΔΟΕ, Νίκος Φιλάρετος και Λάμπης Νικολάου. Τα προβλήματα και οι ενστάσεις άρχισαν από νωρίς. Αρχικά βρέθηκε εκτός ο Σπύρος Πετρόπουλος της πάλης για τυπικούς λόγους (ήταν αναπληρωματικός) και στη συνέχεια συμφώνησαν να μην μπουν στην εκλογική διαδικασία οι εκπρόσωποι των αθλημάτων του πάγου, αφού δεν είχαν δραστηριότητα αγωνιστικά κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα.
Ομοσπονδιάρχες που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Φούρα αντέδρασαν και αμέσως μετά την εκλογή του Μίνωα Κυριακού (23 υπέρ, 2 λευκά, 1 άκυρο) και αποχώρησαν. Κατήγγειλαν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για κομματικές πρακτικές, κυβερνητικές μεθοδεύσεις και εμπλοκές.
Αποχώρησαν λοιπόν οι Ανδρέας Φούρας, Βασίλης Σεβαστής, Στέλιος Αγγελούδης, Μανώλης Κολυμπάδης, Γιάννης Σγουρός και Δημήτρης Δημητρόπουλος καθώς και ο Λάμπης Νικολάου. Στην αίθουσα έμειναν από το ΠΑΣΟΚ, οι Σπύρος Ζαννιάς, Θανάσης Μπελιγράτης και Ανδρέας Αρβανίτης.
Στη συνέχεια και με 19 παρόντες είχαμε:
Α’ Αντιπρόεδρος: Ισίδωρος Κούβελος (16-2-1)
Β’ Αντιπρόεδρος: Σπύρος Ζαννιάς (11-8)
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης 15, Θωμάς Μεντεσίδης 4
Ταμίας: Παύλος Κανελλάκης (16-2-1)
Μέλος στην Εκτελεστική: Γιώργος Γερόλυμπος (16-2-1)
Πρόεδρος ΔΟΑ: Νίκος Φιλάρετος (15-2-2)
ΕΦΙΠ: Χρήστος Χατζηαθανασίου (14-5)
Ολυμπιακή Προετοιμασία: Γιάννης Βασιλειάδης (16-3)
Λαμπαδηδρομία: Ανδρέας Αρβανίτης (7-12) δεν εκλέχθηκε και στις δύο ψηφοφορίες που έγιναν.
Βέβαια τότε – 2005 – ο Μίνωας Κυριακού δεν μίλησε για παρατυπίες και «βρώμικο παιχνίδι από την πολιτεία» όπως έσπευσε να κάνει πριν από μερικές μέρες με συνέντευξή του. Βολεύτηκε με την εκλογή του και για τις υπόλοιπες θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής άφησε να φαγωθούν μεταξύ τους.
Τώρα δεν καταλαβαίνουμε γιατί φωνάζει;
Αν έχει αποδείξεις για «παρεμβάσεις» να βγει και να καταγγείλει πρακτικές και ονόματα.
Ας «καθαρίσει» και μια φορά μόνος του. Και όχι να χρησιμοποιεί ανθρώπους και στη συνέχεια να τους… αδειάζει.