Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Κόκκινη κάρτα» στη Γκάνα, «κίτρινη» στην Ινδία

Το αυστηρό της πρόσωπο έδειξε η Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπή, εφαρμόζοντας την αρχή ότι δεν θέλει να δέχονται πολιτικές παρεμβάσεις οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές. Απέκλεισε την Γκάνα από τη συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
«Το πρόβλημα με τη Γκάνα είναι ότι ο αθλητικός της νόμος δεν σέβεται τις διατάξεις της Ολυμπιακής Επιτροπής», εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, που άφησε ανοιχτό… παράθυρο λέγοντας ότι από την πλευρά της κυβέρνησης της χώρας υποσχέσεις πως αυτό θα αλλάξει.
«Ήμασταν σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού. Μας έγιναν πολλές υποσχέσεις ότι ο νόμος θα αλλάξει, αλλά δεν έγινε τίποτα». Η Γκάνα γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα που αποβάλλεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή μετά το Κουβέιτ, το οποίο αποκλείστηκε για τους ίδιους λόγους πριν από ένα χρόνο.
«Ελπίζουμε πως η κατάσταση θα λυθεί το συντομότερο δυνατόν. Είναι σχετικά νωρίς για να συζητάμε τις θα γίνει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου», κατέληξε ο κ. Ρογκ που έδειξε «κίτρινη κάρτα» και στην Ινδία για τους ίδιους λόγους.
Τέλος η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ολλανδικών Αντίλλων καταργήθηκε επειδή η χώρα χωρίστηκε σε δύο αυτόνομες περιοχές με την ονομασία Βασίλειο των Ολλανδικών Αντίλλων.