Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Χαστούκι! Μας αφαίρεσαν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

Η ατολμία, αδυναμία και η άγνοια των ανθρώπων της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά και των επιλογών τους οδήγησαν τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων να αφαιρέσει τη διοργάνωση του 2013 από το Βόλο σε έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Παρίσι.
Καθυστερήσεις, παλινωδίες και προχειρότητα σε όλο το σχεδιασμό, οδήγησαν στην απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τον γραμματέα της ΔΕΜΑ, Ισίδωρο Κούβελο να μειοψηφεί, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο.
Επί τρία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα, όμως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανήθηκαν, ακόμα ως αμοιβές του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, τόσο του νυν, όσο και του πρώην. Παχυλούς μισθούς έπαιρναν και δεκάδες στελέχη εδώ και έναν χρόνο, όμως τελικά δεν παρουσίασαν καμία πρόοδο.
Μήπως θα πρέπει να τα επιστρέψουν;
Αν και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η πόλη που θα αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνων, πληροφορίες θέλουν την Ισπανική πόλη Ταραγόνα να είναι φαβορί, όμως η απόφαση θα παρθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς σε συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΜΑ.

Και για να διαπιστώσετε πως η Οργανωτική Επιτροπή αντιλαμβάνεται την εργασία της, καθώς και ότι δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον σας μεταφέρουμε το τελευταίο Δελτίο Τύπου σχετικά με την πρόοδο μετά από τη συνάντηση του Δεκεμβρίου του 2010 με τη ΔΕΜΑ.

«Εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων η έως τώρα πρόοδος των εργασιών για τους Μεσογειακούς Αγώνες Βόλος 2013.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, 12 Δεκεμβρίου 2010, η τακτική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) υπό την Προεδρία του κου Lino Farrugia Sacco, με τα στελέχη της ΟΕΜΑ Βόλος 2013. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφορικά με την έως τώρα πρόοδο των έργων των XVII Μεσογειακών Αγώνων. Η ανωτέρω συνάντηση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης της ΔΕΜΑ η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2010, στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της.
Μεταξύ άλλων θεμάτων, ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο θέμα της φιλοξενίας των αθλητών που θα συμμετάσχουν στους XVII Μεσογειακούς Αγώνες. Τα μέλη της ΟΕΜΑ Βόλος 2013 ενημέρωσαν τη Συντονιστική Επιτροπή για τις έως τώρα πρωτόλειες δράσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. Λύσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν την άρτια διεξαγωγή των XVII Μεσογειακών Αγώνων, υψηλά επίπεδα φιλοξενίας, αλλά και θα συμβάλλουν τα μέγιστα, στην επιχειρηματική ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Παράλληλα, δεσμεύθηκαν για την κατάθεση αναλυτικού επιχειρησιακού πλάνου φιλοξενίας, στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Στο ευρύτερο πλαίσιο ενημέρωσης, παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών όλων των Λειτουργικών Περιοχών της ΟΕΜΑ Βόλος 2013, με έμφαση εκείνης του τομέα των «Έργων και Υποδομών». Επιπρόσθετα, υπήρξε αναλυτική αναφορά για το Αγωνιστικό Πρόγραμμα των XVII Μεσογειακών Αγώνων, το οποίο και κατατέθηκε προς έγκριση στους αρμόδιους εγκριτικούς φορείς της ΔΕΜΑ.
Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΕΜΑ, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Επόμενη τακτική συνάντηση με τη ΔΕΜΑ έχει οριστεί τον Μάρτιο του 2011».