Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

9 στους 10 δεν ήθελαν να «πετάξουμε» λεφτά στους Μεσογειακούς

Δεν προλάβαμε να αφήσουμε την ψηφοφορία ούτε 10 ημέρες σχετικά με το εάν η Ελλάδα πρέπει να δαπανήσει 150 εκατ. ευρώ για τους Μεσογειακούς Αγώνες στον Βόλο το 2013, τους υποβαθμισμένους Μεσογειακούς διαχωρίζουμε, και οι ξένοι μας πήραν τους αγώνες πίσω.
Αν και πρόλαβαν να ψηφίσουν μόλις 39 άτομα, το αποτέλεσμα ήταν καταλυτικό. Οι 9 στους 10 δεν ήθελαν τους Μεσογειακούς, ποσοστό μεγαλύτερο και από τη δημοσκόπηση που έκανε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που ήταν 8 στους 10 υπέρ. Μόνο 5 από τους 39 ήταν υπέρ μιας τέτοιας σπατάλης, πιθανότατα, εργαζόμενοι στην Οργανωτική Επιτροπή που δεν ήθελαν να χάσουν μισθούς ετών, για ένα ασήμαντο έργο.
Αν και θέλαμε να είχαμε ένα ακόμα μεγαλύτερο δείγμα, η ψηφοφορία από το blog «κατεβαίνει» επειδή πολύ απλά μετά την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων από τη ΔΕΜΑ δεν έχει πλέον σημασία. Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι παρελθόν και η Ελλάδα γλύτωσε τουλάχιστον 150 εκατ. που μπορεί τώρα να ενισχύσει ευπαθείς ομάδες.