Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Ομπάμα στέλνει την «πρώτη κυρία» στη Κοπεγχάγη

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν θα πάει στην Κοπεγχάγη για τη ψηφοφορία της πόλης που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και διεκδικεί το Σικάγο όμως θα στείλει τη σύζυγό του Μισέλ Ομπάμα.
Μετά τη… πάσα που του έκανε ο Ζακ Ρογκ και έγραψε σχετικά το greek-olympics.blogspot.com, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε στο πρόεδρο της ΔΟΕ και του είπε ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προτεραιότητα έχει η μάχη που δίνει στην οικονομία καθώς και για το νέο σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, και ότι δεν θα έρθει στην σύνοδο της ΔΟΕ.
Όμως η «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα θα είναι εκεί σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Τώρα η επιτροπή διεκδίκησης με τον πρόεδρό της Πάτρικ Ράιαν «Σικάγο 2016» ετοιμάζει τα σχέδιά της ώστε να καταφέρει να κερδίσει περισσότερους ψήφους απ’ ότι πιστεύουν ότι έχουν μέχρι τώρα.
Μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα όπως έχουμε γράψει πολλές φορές θα είναι η σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Βάλερι Τζάρετ. Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι τις μέρες πριν από την απόφαση πληθαίνουν οι παροχές η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι αν οι Ολυμπιακοί πάνε στο Σικάγο θα διανεμηθούν 500.000 εισιτήρια σε παιδιά.
Η τελευταία ημέρα πριν από την εκλογή της πόλης που θα γίνει στις 3 Οκτώβρη και οι συναντήσεις που θα γίνουν θα κρίνουν πολλά.
Αυτό βέβαια το γνωρίζουν και οι αντίπαλοι του Σικάγο, το Ρίο ντε Τζανέιρο που πάει ως φαβορί, το Τόκιο και η Μαδρίτη που είναι του αουτσάιντερ.