Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Νέα αγωνίσματα με Ελληνικό χρώμα


Αν και τα αθλήματα παραμένουν 28 και στο Πεκίνο, τα αγωνίσματα έχουν αυξηθεί με τις γυναίκες να κερδίζουν έδαφος. Έτσι από τα συνολικά 302 χρυσά μετάλλια που θα μοιραστούν τα 156 είναι στους άνδρες, τα 127 στις γυναίκες ενώ υπάρχουν και 10 όπου οι ομάδες είναι μικτές με άνδρες και γυναίκες. Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εννέα αγωνίσματα έχουν προστεθεί ενώ μεγάλες αλλαγές στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα θα δούμε από το 2012 στο Λονδίνο, όπου μπέιζμπολ και σόφτμπολ δεν θα διεξαχθούν με πιθανότητες όμως να επιστρέψουν το 2016, απόφαση που θα πάρει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε περίπου έναν χρόνο στο συνέδριο στην Κοπεγχάγη.
Τα νέα αγωνίσματα είναι: Κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα για άνδρες και γυναίκες. Ποδηλασία με αγώνες ανδρών και γυναικών στα BMX. Ξιφασκία με τα ομαδικά γυναικών σε σπάθη και ξίφος ασκήσεως. Πινγκ-Πονγκ με ομαδικά σε άνδρες και γυναίκες. Στίβος με το αγώνισμα των 3.000μ. στιπλ γυναικών.
Η Ελλάδα στα νέα αγωνίσματα θα συμμετάσχει στο ομαδικό του πινγκ πονγκ με τους Καλίνικο Κρεάνγκα, Ντανιέλ Τσιόκα και Παναγιώτη Γκιώνη, στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης (10.000μ.) με τον Σπύρο Γιαννιώτη και την Μαριάνα Λυμπερτά και στο στίβο με την Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3.000μ. στίπλ.
Η χώρα μας μετά την πρόκριση της ομάδας μπάσκετ και τους ελέγχους ντόπινγκ που βρήκαν έναν παλαιστή θετικό αποτελείται από 156 αθλητές (84 άνδρες και 72 γυναίκες) σε συνολικά 23 αθλήματα, αρκετά μεγάλη μέγεθος, αλλά με πολύ μικρές προσδοκίες σε ότι αφορά τα μετάλλια. Ο μαγικός αριθμός «16» της Αθήνας ή ακόμα και ο «13» του Σίδνεϊ φαντάζουν εξωπραγματικοί…