Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Γλώσσα λανθάνουσα, την αλήθεια λέει…


Αναμφισβήτητα ο Ελληνικός λαός είναι από τους πλέον σοφούς. Μία σοφία που υπάρχει σε δεκάδες παροιμίες και που σχεδόν για κάθε τι που συμβαίνει υπάρχει και από μία. Το «γλώσσα λανθάνουσα, την αλήθεια λέει» δεν είναι καινούργιο, σίγουρα το έχετε ακούσει και εσείς και βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της αποπομπής του Χρήστου Χατζηαθανασίου από την θέση του προέδρου της ΕΦΙΠ, μίας επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) που είχε αναλάβει ρόλο… κάθαρσης του αθλητισμού περνώντας από δίκη πολλούς προέδρους ομοσπονδιών που δεν… άρεσαν στους κυβερνώντες τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Μάλιστα πολλούς από αυτούς τους καταδίκασε με αποτέλεσμα να χάσουν το «Φίλαθλο Πνεύμα» όπως είναι και ο τίτλος της επιτροπής, «Πνεύμα» που σύμφωνα με το νόμο είναι ικανό να οδηγήσει κάποιον παράγοντα σε έκπτωση του αξιώματός του. Η υπόθεση του Βασίλη Σεβαστή συγκλόνισε πριν από έναν χρόνο την ΕΟΕ, αν και εκεί «έσπασε τα μούτρα της» η ΕΦΙΠ που καταδίκασε τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, αλλά δικαιώθηκε από τα δικαστήρια στη συνέχεια.
Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου αναγκάστηκε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους, αλλά στην ουσία εκδιώχθηκε από την ΕΦΙΠ, χωρίς να προλάβει να ολοκληρώσει το έργο της κάθαρσης του αθλητισμού από το ντόπινγκ. Υπόθεση που είχε αναλάβει μετά τον σάλο στην άρση βαρών και την κολύμβηση. «Δεν τον άφησαν να τελειώσει την έρευνα» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα, αφήνοντας με τη δήλωσή του αυτή αιχμές για τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού που δεν τον κάλυψε, όπως είχε πράξει με την υπόθεση του κ. Σεβαστή μετά τη δικαίωσή του στο ΑΣΕΑΔ, όπου και πάλι είχε ζητηθεί η απομάκρυνσή του. Η κατηγορία είναι πολύ βαριά για τον Μίνωα Κυριακού. Μάλιστα ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση του ντόπινγκ θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να καλέσει και τους δύο (Χατζηαθανασίου και Κυριακού) για εξηγήσεις. Τέλος για την ΕΦΙΠ θα πρέπει να πούμε ότι την πλειοψηφία είχε πάντα ο Μίνωας Κυριακού, έχοντας διορίσει τους νομικούς τους συμβούλους στον ΑΝΤ1.