Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Κράτα μικρό καλάθι...


Πολλά ή λίγα; Ο λόγος για τα μετάλλια που θα φέρει η Ελληνική ομάδα από το Πεκίνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ κοντά. Κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες μέχρι τις 8 Αυγούστου που είναι η Έναρξη.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα για τη χώρα μας δεν θα είναι καλά. Και για αυτό δεν φταίει η υπόθεση ντόπινγκ που συγκλονίζει την Ελλάδα. Στραβά ξεκίνησαν τα πράγματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετά την Αθήνα δηλαδή υπήρξε ένα πολύ μεγάλο κενό τόσο στο σχεδιασμό της Ολυμπιακής Προετοιμασίας όπως την ονομάζουμε, όσο και στη χρηματοδότηση. Χωρίς υποδομές, χωρίς εθνικό σχέδιο πέρασαν δύο χρόνια χωρίς αποφάσεις και με ελάχιστα μέσα. Οι περισσότερες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κλειδώθηκαν, κάποιες ομάδες διαλύθηκαν ενώ η προσπάθεια για αλλαγές στις διοικήσεις των ομοσπονδιών με πολιτικά κριτήρια μας πήγαν κι άλλο πίσω.
Μικρό καλάθι θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας...
Τα όποια μετάλλια έρθουν θα αποτελούν τεράστια επιτυχία υπό αυτές τις συνθήκες. Ο στίβος, η γυμναστική, το τεκβοντό, η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, το τζούντο και ο υγρός στίβος θα είναι οι πρωταγωνιστές. Πέντε με επτά δηλαδή...
Δύσκολα θα είναι και στα ομαδικά. Το μπάσκετ ακόμα δεν έχει πάρει το εισιτήριο για την Κίνα, αλλά και αν τα καταφέρει δύσκολα θα είναι στην 4άδα, ενώ η υδατοσφαίριση παρουσιάζει νέες ομάδες σε άνδρες και γυναίκες.
Τέλος για την ομάδα ο συνολικός αριθμός θα είναι μικρότερος και από το Σίδνεϊ. Πάνω από δέκα ολυμπιακά αθλήματα δεν θα έχουν εκπροσώπηση. Βλέπετε η εποχή των wild card και της Αθήνας πέρασε...