Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Τσολακίδης στον τελικό, ο Μάρας έπεσε

Μόνο ο Βασίλης Τσολακίδης κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή σε τελικό οργάνου στην ενόργανη γυμναστική μετά την ατυχία που είχε ο Βλάσης Μάρας και την πτώση που του στοίχησε ακόμα και το μετάλλιο.
Ο Τσολακίδης ήταν άψογος στο δίζυγο και με 15.466 βαθμούς είναι μέσα στους οχτώ καλύτερους που θα δούμε στον τελικό διεκδικώντας μία θέση ακόμα και στο βάθρο. Και το λέμε αυτό γιατί στο δεύτερο γκρουπ ο Τσολακίδης ήταν στη δεύτερη θέση με τους Κινέζους και τους Αμερικανούς να έχουν αγωνιστεί. Υπάρχει βέβαια και το τρίτο γκρουπ αργά το βράδυ που ίσως αλλάξει την κατάταξη, αλλά πρέπει να θεωρείται απίθανο να βρεθεί εκτός τελικού στο δίζυγο
Ο Μάρας ήταν άτυχος. Έπεσε από το μονόζυγο και με 14.300 βαθμούς έμεινε εκτός οχτάδας. Η πτώση φυσικά ήρθε επειδή το πρόγραμμα τους Μάρα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα. Πλήρωσε λοιπόν το ρίσκο, όμως χωρίς ρίσκο χρυσό μετάλλιο δεν έρχεται. Το μονόζυγο ήταν το όργανο που διεκδικούσε το μετάλλιο, στο δίζυγο που αγωνίστηκε επίσης πήρε 13.400 βαθμούς.
Στην ποδηλασία ο Γιάννης Ταμουρίδης μετά από έναν αγώνα 249,5 χιλιομέτρων και 5ώρες 28 λεπτά και 24 δεύτερα τερμάτισε στην 110η θέση ανάμεσα σε 144 που ξεκίνησαν και τερμάτισαν οι 115. Νικητής ήταν Αλεξάντερ Βινοκόροφ από το Καζακστάν με 5ώρες 45.57 και ακολούθησαν οι Ριγκομπέρτο Ουράν-Ουράν από την Κολομβία (5ώρες 45.57) και ο Νορβηγός Αλεξάντερ Κριστόφ (5ώρες 46.05).