Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

14 Έλληνες στη μάχη της πρώτης μέρας των Ολυμπιακών

Ο Γιάννης Ταμουρίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μέρος σε τελικό αγωνίσματος, αύριο, πρώτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο. Ο Ταμουρίδης τρέχει στην ποδηλασία επί δημοσίας οδού, αγώνισμα 250 χιλιομέτρων.
Όμως δεν είναι οι μοναδικός. Ακόμα 13 αγωνίζονται αύριο.
Λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση στην ποδηλασία 10.00 πμ Αγγλίας (12.00 Ελλάδος), Ο Γιάννης Δρυμωνάκος αγωνίζεται στην 4η σειρά των 400μ. μικτής ατομικής και ακολουθούν η Κριστέλ Βουρνά στην 4η σειρά των 100μ. πεταλούδας, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης στα 100μ. πρόσθιο και η ομάδα 4χ100μ. ελεύθερο με τις Θεοδώρα Δράκου, Νέρι Νιαγκουάρα, Μάρθα Μάτσα, Θεοδώρα Γιαρένη και Κριστέλ Βουρνά με τους τελικούς των αγωνισμάτων το απόγευμα.
Ακόμα λίγο μετά τις 2.00μμ (Ελλάδος) αγωνίζεται στην κωπηλασία η δίκωπος άνευ πηδαλιούχου με τον Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα (φωτό), ενώ στην ενόργανη γυμναστική στο δεύτερο γκρουπ μετέχουν ο Βλάσης Μάρας και ο Βασίλης Τσολακίδης. Η Ελληνική παρουσία κλείνει το βράδυ 11.00μμ (Ελλάδος) με τον αγώνα στον Μπιτς Βόλεϊ και τις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσαρτιάνη που αντιμετωπίζουν τις Σιμόν Κουν και Ναντίν Ζούμκερ από την Ελβετία.
Στο πινγκ-πονγκ ο Καλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης δεν αγωνίζονται στον προκριματικό, αλλά περιμένουν όσους προκριθούν από τον 1ο γύρο στο 2ο στις 29 Ιουλίου.