Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν… άκουσα


Τα συνεχή ταξίδια στην Κίνα έχουν αποδώσει καρπούς για τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνωα Κυριακού που ξέρει πολύ καλά να κάνει τον… Κινέζο. Η στάση του στη επιτροπή της Βουλής που συζητά το νομοσχέδιο για το ντόπινγκ είναι αντιπροσωπευτική της νοοτροπίας του, απέναντι στους εκπροσώπους του λαού, τους δημοκρατικά εκλεγμένους. Τους… αγνόησε και προχώρησε με φτηνές δικαιολογίες τους τύπου «δεν θυμάμαι».
Και το ερώτημα απλό. Τι ακριβώς θυμάται ένας υπεύθυνος άνθρωπος που διοικεί το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ελλάδα όταν συναντά τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής;
Διότι αν δεν είναι σίγουρος ή «δεν θυμάται» τότε δεν βγαίνει να λέει για χρυσά μετάλλια στη ντόπα και άλλα ψέματα ή έστω αν έκανε λάθος, θα έπρεπε να είχε το θάρρος να ανακαλέσει έστω και τώρα, αρκετές εβδομάδες μετά και όχι να υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να το πάρει πίσω».
Η συγκεκριμένη στάση δείχνει ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη των πράξεων δικών του ή κάποιων κακών συμβούλων εξακολουθεί να μην έχει καταλάβει το κακό και τη ζημιά που έχει κάνει στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, της χώρας που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που τους αναβίωσε. Προσφέρει κακή υπηρεσία και αυτό δεν το θέλουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι προπονητές, ούτε και οι παράγοντες που κάθονται μαζί του στο ίδιο τραπέζι, αυτό της Ολομέλειας.
Για να δούμε λοιπόν μετά και τις νέες αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ, αλλά κυρίως και μετά τις αυριανές που θα ακολουθήσουν αν τα μέλη της Ολομέλειας είναι αποφασισμένα να βάλουν τέλος στα… ψέματα.