Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Το ψέμα έχει... κοντά πόδια


Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, λέει μία Ελληνική παροιμία και όπως αποδείχθηκε αυτό ισχύει στην περίπτωση του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μίνωα Κυριακού που μετέφερε ανύπαρκτη δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ ως αληθινή, παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Όπως αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ, ουδέποτε μας… απένειμε το «χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ» η ΔΟΕ, αν και αυτό δήλωνε – ψευδώς – ο Μίνωας Κυριακού.
Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο, ούτε και τη χρησιμότητα μία τέτοια δήλωσης, αφού επί της ουσίας δεν εξυπηρετεί τίποτα απολύτως, εκτός από το να διασύρει την Ελλάδα, μιας και η δήλωση μεταφέρθηκε προς τα έξω από τα διεθνή ΜΜΕ που έχουν την έδρα τους στη χώρα μας, δημιουργώντας ψευδή εικόνα και συκοφαντία. Λογικό λοιπόν θα ήταν να κατηγορηθεί για συκοφαντική δυσφήμιση ο κ. Κυριακού και μάλιστα δια του Τύπου, αδίκημα που έχει γρήγορες διαδικασίες και όχι πολύχρονες αναβολές όπως οι πολεοδομικές παραβάσεις.
Δεν μιλάμε για ένα απλό ψεματάκι…
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν εκεί στο κτίριο της Κηφισίας θέλουν να πράξουν κάτι τότε εκτός από εξηγήσεις ο Μίνως Κυριακού, θα πρέπει να κληθεί και από την ΕΦΙΠ και τον Κώστα Ουίλς κατηγορούμενος για συκοφαντία και να τεθεί θέμα μομφής στο πρόσωπό του. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που λέει ψέματα μικρά ή μεγάλα, ή χρησιμοποιεί ανθρώπους για να καλύψει δικές τους παραλείψεις, λάθη και αποφάσεις. Το έχει κάνει στο παρελθόν όπως για παράδειγμα στο θέμα της Ολυμπιακής προετοιμασίας και συνάντηση με κορυφαίο υπουργό της Κυβέρνηση ότι δεν θέλει – δήθεν – να δώσει χρήματα επειδή δεν ξέρει που πηγαίνουν, καθώς και άλλα…
Προβληματισμένος είναι και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ με την υπόθεση και μάλιστα εξετάζει μέτρα και ενέργειες που θα πάρει σε βάρος της Ελλάδας το προσεχές διάστημα. Γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΔΟΕ δεν ενεργεί εν… θερμό.
Το ψέμα έχει κοντά… πόδια και η απάντηση του Ζακ Ρογκ, οι δηλώσεις του Λάμπη Νικολάου εκείνη την περίοδο μάλιστα στο Πεκίνο, αλλά και του αρχηγού της ομάδας Ισίδωρου Κούβελου προσπαθούσαν να πείσουν για το αντίθετο, την αλήθεια δηλαδή, όμως όταν έχει ένα κανάλι όπως ο ΑΝΤ-1 και σχέσεις με εκδότες εφημερίδων τους οποίους πληρώνει για σχολιαστές τότε ότι λες εσύ είναι σωστό και όλα τα άλλα περνούν σε… δεύτερη μοίρα.
Πάντως αν και την ευθύνη φέρει 100% όποιος κάνει τη δήλωση θα πρέπει να πούμε μπορεί τη συγκεκριμένη φράση να του την πρότεινε στενός τους συνεργάτης που δεν έχει σχέση με το Ολυμπιακό Κίνημα, όμως είναι κοντά στον Κυριακού, ρίχνοντάς τον ακόμα μία φορά σε… γκέλα.
Όπως και να έχει, ας πρόσεχε.