Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ παίρνει τ’… όπλο του

Τις παραιτήσεις των Ρώσων επικεφαλής του αθλητικού κινήματος ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η φτωχή συγκομιδή σε μετάλλια στους 21ους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ τον έχει κάνει έξαλλο, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος ότι η επερχόμενη διοργάνωση είναι στη χώρα του στο Σότσι το 2014.
Με μόλις 15 μετάλλια στο σύνολο από τα οποία τα 3 χρυσά, τα 5 αργυρά και τα 7 χάλκινα, η Ρωσία που φιγουράριζε στις πρώτες θέσεις του πίνακα των μεταλλίων υποχώρησε στην 11η με βάση τα χρυσά και μόλις στην 11η στο σύνολο. Και όλα αυτά όταν οι ΗΠΑ πήραν την πρώτη θέση με 39 συνολικά μετάλλια από τα οποία 9 χρυσά, 15 αργυρά και 13 χάλκινα, ενώ πρώτη σε χρυσά ήταν ο Καναδάς (14-7-5) και δεύτερη η Γερμανία (10-13-7).
Φυσικά ο στόχος της χώρας ήταν να κατακτήσει 30 μετάλλια. Αυτό είχαν υποσχεθεί οι αξιωματούχοι των χειμερινών αθλημάτων της χώρας του και για αυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένη η οργή του Μεντβέντεφ. Αν και δεν ανέφερε ονομαστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το τέλος των Ολυμπιακών στο Βανκούβερ έκανε λόγο για ελλιπή προετοιμασία που είχε σαν αποτέλεσμα να ντροπιαστεί η χώρα.
Για την ιστορία σας λέμε ότι ποτέ η Ρωσία, ούτε την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης είχε πέσει κάτω από 5η θέση του πίνακα των μεταλλίων.