Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Οι Λονδρέζοι διαθέτουν 8 εκατ. εισιτήρια για το 2012

Γεμάτα στάδια θέλουν οι βρετανοί στους ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο σε δύο χρόνια και για αυτό αναθεώρησαν τον σχεδιασμό τους.
Μάλιστα κατάφεραν αν εξασφαλίσουν ακόμα 300.000 θέσεις κάτι που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των διαθέσιμων εισιτηρίων από τα 7,7 εκατ. στα 8 εκατ. και έσοδα που θα αγγίξουν τα 2 δισ. λίρες. Οι αριθμοί αφορούν και τους παρά-Ολυμπιακούς όμως δεν περιμένουν περισσότερα από 500.000 εισιτήρια να πουλήσουν για τους Αγώνες που ακολουθούν τους Ολυμπιακούς.
Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό, οι βρετανοί θέλουν να μειώσουν τις άδειες εξέδρες φαινόμενο που υπήρχε ακόμα και στο Πεκίνο και να παρουσιάσει αθλητικές εγκαταστάσεις με κόσμο ακόμα και στα πρωινά αγωνίσματα. Για αυτό αναθεώρησαν την πολιτική διάθεσης που υπήρχε μέχρι τώρα.
Θα διαθέσουν λοιπόν το 75% των εισιτηρίων απ’ ευθείας στο κοινό της Βρετανίας και της Ευρώπης κατά κύριο λόγο και το υπόλοιπο 25% θα διατεθεί στους χορηγούς (8%), στις Ολυμπιακές Επιτροπές (13%), σε ταξιδιωτικά γραφεία (4%) και τέλος σε υψηλούς φιλοξενούμενους (1%).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των κενών θέσεων εντοπίζεται στους χορηγούς και αυτό γιατί αν και οι εταιρίες τους έχουν αγοράσει τα εισιτήρια για να τα διαθέσουν σε στελέχη και τις οικογένειές τους, την τελευταία στιγμή αποφασίζουν να μην πάνε με αποτέλεσμα να φαίνονται κενές θέσεις. Τα εισιτήρια έχουν πληρωθεί, όμως όσοι τα παίρνουν επειδή θεωρούν ότι είναι δωρεάν δεν τους δίνουν και μεγάλη σημασία, ειδικά εάν το άθλημα δεν τους ενδιαφέρει και πολύ ή αφορά τους προκριματικούς.