Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ συγκλονίζει τις ΗΠΑ, έρευνες από FBI

Σα βόμβα έπεσε στον αθλητικό χώρο το γεγονός ότι ο γιατρός Άντονι Γκαλέα που παρακολουθεί μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο σε διάφορα αθλήματα είναι ύποπτος για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών.
Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times που αναφέρουν ότι σε έλεγχο στα Αμερικο-Καναδικά σύνορα το Σεπτέμβριο βρέθηκε στην τσάντα του αυξητική ορμόνη και μία ουσία με το όνομα «actovegin» που προέρχεται από αίμα μοσχαριού.
Η σύλληψη του γιατρού που παρακολουθεί αθλητές όπως η κολυμβήτρια Ντάρα Τόρες, ο παίχτης του γκολφ Τάιγκερ Γουντς και πολλούς αθλητές του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο).
Η υπόθεση είναι στα χέρια έρευνας του FBI και πολλοί υποστηρίζουν ότι το σκάνδαλο που θα αποκαλυφθεί θα είναι τόσο μεγάλο όσο αυτό της υπόθεσης BALCO με τον διάσημο Μάριο Κόντε και την υπερ-αθλήτρια Μάριον Τζόουνς.
Έξαλλος είναι ο μάνατζερ του Τάιγκερ Γουντς, Μαρκ Στέινμπεργκ που θεωρεί «μυθεύματα» τα όσα έγραψε η εφημερίδα για διασύνδεση του Καναδού γιατρού με τον παίχτη του γκολφ υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφονται.