Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Όλα για το ταξίδι…


Βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο και όλες οι ομοσπονδίες ετοιμάζονται για το μεγάλο ταξίδι.
Ένα ταξίδι που για πολλούς θα είναι… αναψυχής σε μία χώρα μακρινή με πολλά αξιοθέατα και διαφορετική κουλτούρα. Αυτή την περίοδο λοιπόν γίνεται μεγάλη μάχη στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και στις Ομοσπονδίες όχι για να καταφέρουν οι αθλητές να «πιάσουν» τα όρια συμμετοχής, αλλά για να εξασφαλίσουν οι παράγοντες ένα εισιτήριο οικονομικής θέση για την Κίνα…
«Σφαγή» για μία θέση στην Ολυμπιακή Ομάδα.
Και όλα αυτά χωρίς καμία δόση υπερβολής.
Θα δείτε ότι όταν ανακοινωθεί η συγκρότηση της ομάδας οι συνοδοί – παράγοντες θα είναι σχεδόν όσοι και οι αθλητές. Δηλαδή αν θα στείλουμε 100-110 αθλητές σε όλα τα αθλήματα θα υπάρχουν και άλλοι τόσοι που δυστυχώς οι περισσότεροι δεν έχουν καμία δουλειά να πάνε. Και για να σας αποδείξουμε ότι ο μοναδικός τους σκοπός είναι πληρωμένες διακοπές σας λέμε ότι πολλοί από αυτούς δεν μιλούν καμία ξένη γλώσσα.
Και επειδή για όλα υπάρχει και ένα πρόσχημα σας λέμε και το… κόλπο. Σε κάθε άθλημα θα πάει ο… πρόεδρος, αρχηγός της ομάδας, υπαρχηγός, κάποιοι υπάλληλοι που θα… τραβήξουν το κουπί και μετά ακολουθούν γιατροί, προπονητές και τεχνικοί σε ορισμένα σπορ. Σε αυτούς προσθέστε και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα κάνουν και αυτοί τη… βόλτα τους.
Έτσι αν εξαιρέσουμε ελάχιστους που τους ενδιαφέρει μόνο το αθλητικό γεγονός και οι αθλητές, όλοι οι άλλοι είναι τουρίστες.
Τουρίστες με κρατικά χρήματα!Αν σε αυτούς προσθέσουμε και την κουστωδία του υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη και του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη που θα κάνουν και αυτοί ένα… πέρασμα τότε μπορεί να αναλογεί ένας συνοδός για κάθε αθλητή !!!