Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Καστελόριζο, Ολυμπιακή Φλόγα και οι πολιτικές παρεμβάσεις

Το ξεχασμένο Καστελόριζο μπαίνει στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του 2012.
Με απόφασή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Φλόγα θα είναι στο ακριτικό νησί του οποίου οι Τούρκοι αμφισβητούν την ΑΟΖ στις 11 Μαϊου μία ημέρα μετά την Τελετή της Αφής στην Αρχαία Ολυμπία. Βέβαια η ανακοίνωση της ΕΟΕ περιπλέκει τα πράγματα δημιουργώντας την αίσθηση ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση κάτι που η ΔΟΕ απαγορεύει.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ
«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι στις 11 Μαϊου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Λονδίνο 2012” θα περάσει από το Καστελόριζο, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και πρόταση της ΕΟΕ.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα, η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, απ’ όπου και θα κατευθυνθεί στο πιο δυτικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο.
Λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί, θα είναι συμβολικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από την ΕΟΕ και στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “Λονδίνο 2012”».