Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα προβλήματα για τους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013

Στον «αέρα» βρίσκεται η κατασκευή των δύο Μεσογειακών Χωριών σε Βόλο και Λάρισα για τους αγώνες το 2013. Οι προθεσμίες έχουν αρχίσει να πιέζουν αφυκτικά και φως στο αδιέξοδο δεν φαίνεται.
Αντιθέτως μάλιστα ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας που είχε αναλάβει την κατασκευή του έργου δεν διαθέτει χρήματα. Ο ΟΕΚ χρωστάει πολλά στο ΙΚΑ και έτσι είναι ανέφικτο το σενάριο να κατασκευάσει τους δύο οικισμούς.
Όπως υποστηρίζουν πηγές από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο είναι οι λύσεις. Η πρώτη είναι να μην κατασκευάσει ο Οργανισμός το έργο και η δεύτερη να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός ειδικά για την κατασκευή των δύο οικισμών.
Απόφαση δεν υπάρχει προς το παρόν.
Σε επίσκεψή τους τον Αύγουστο εκπρόσωποι από τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων πήραν διαβεβαιώσεις για μλια σειρά από θέματα, όμως τίποτε δεν έχει προχωρήσει. Από τον Απρίλιο εκκρεμούν οι προσλήψεις των διευθυντών, αν και έγινε με τη διαδικασία του "opengov", κάτι πρωτοφανές για αθλητική διοργάνωση.
Ο μειωμένος προϋπολογισμός της διοργάνωσης είναι η κύρια αιτία των καθυστερήσεων, όμως εάν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη και έξοδο από το τούνελ μετά από χρόνο, τώρα είναι ο καιρός να βάλουμε τις βάσεις.
Αν δεν δουλέψουμε μεθοδικά σήμερα δεν θα μπορέσουμε να πούμε ότι το 2013 θα έχει αλλάξει κάτι.